avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... radierea tatului din certificatul de nastere .
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

radierea tatului din certificatul de nastere .

Buna ziua. Problema mea e in felul urmator : am nascut pe teritoriul Turciei un copil fara tata, de acolo mi sa dat foaie de maternitate si externarea din spital. La citeva saptamini am fost nevoita sa vin in tara si ptr a putea iesi cu el din turcia mi sa spus ca trebuie sa fac inregistrarea copilului sa pot iesi iar la inregistrare m-au pus sa trec numele tatalui care nu exista in acel certificat ca de altfel nu mi se poate elibera actul de indenditate, am incercat sa-i conving ca nu exista tatal copilului eu fiind si necasatorita dar nu mi-au dat acel act de identitate decit cind am acceptat sa scriu un nume oarecare ca fiind tatal copilului. Acum eu sunt cu copilul meu in tara, am vrut sa-i eliberez si aici un certificat de nastere pe teritoriul romaniei dar mi sa spus ca daca voi elibera acest certificat pe parcursul perioadei pina la 18 ani ai copilului eu voi depinde la orice actiune care voi vrea sa fac copiluilui meu de acest nume ( adica care este scris drept tatal copilului) si voi avea probleme in viitor. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat : cum , de unde sau cum voi putea scapa de aceasta paternitate gresita si sa pot scoate certificatul copilului ca neavind tata, cu liniuta.. Va MULTUMESC. cu STIMA Angelica..
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
angelica ionelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:38, 22 August 2010
Nu este credibila povestea dvs.
Daca veti dovedi ca asa e legea in Turcia trebuie deschis proces in Romania.
Buna seara. Va multumesc ptr timpul acordat si ptr raspunsul dat dar intr-adevar ceea ce am spus este adevarat si vreau sa mai relatez ca dupe ce am scos certificatul de nastere din Turcia mi sa dat si o foaie unde scoate in evidenta ca sunt incadrata in legea: art:282. cod. civil.eu acum vreau sa deschid un proces ptr acest caz dar nu stiu de unde sa incep si cum ptr dezbaterea procesului, sa-i scot intai certificatul de nastere de romania si pe urma sa deschid proces ptr radierea tatului din certificat sau sa decshid procesul inainte de a scoate certificatul?, am fost si am intrebat si la noi in oras in diferite locuri cum sa procedez in acest caz dar nu mi sa dat un raspuns concret. Va multumesc din nou si cu multe rugaminti ajutati-ma cu un sfat.. Cu Stima Angelica ionelia .
Daca obtineti certificatul de nastere fara sa fie trecut tatal nu va mai trebuie proces.
Daca deschideti proces trebuie dovedit ca ati fost fortata de statul turc sa procedati in acest fel si ceea ce scrie in certificat nu este conform cu realitatea.
Totusi, copilul are un tata...

Si mai am o nedumerire...
Exista acea persoana care figureaza ca fiind tatal copilului sau nu exista si este doar fictiune ?
De aceea, mie nu imi pare credibila povestea...
Eu nu stiu asa. Stiu ca daca nu sunt casatoriti parintii, adica nu este copil din casatorie, nu se elibereaza CN.
art:282. cod. civil. turc?
Nu e foarte clar in baza carei prevederi un functionar turc v-a fortat sa declarati un nume pentru tata insa va sfatuiesc sa nu incercati scoaterea unui certificat de nastere romanesc (adica transcrierea celui turc) pana nu reglati problema asta cu autoritatile turcesti.

Alte discuții în legătură

Numele zehra123456 zehra123456 sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Documente, acte Verali Verali Bună ziua, mă numesc Alina. Dacă se poate sa ma îndrumați și pe mine ce trebuie să fac. Ok!. Sunt căsătorită cu un cetățean Turc, din anul ... (vezi toată discuția)