Bună ziua, mă numesc Alina.
Dacă se poate sa ma îndrumați și pe mine ce trebuie să fac.
Ok!. Sunt căsătorită cu un cetățean Turc, din anul 2000. Până să facem cununia civilă, ca să ne căsătorim mai repede,am renunțat la cetățenia Română (adică ne-am dus la Consulatul Roman din Istanbul, după căsătorie urma să îmi recapăt Cetățenia Română ). După aceea s-au depus actele pentru căsătorie.
În urma căsătoriei sa schimbat numele după soț, dar am și schimbat prenumele (adică din Veronica Alina în prenumele Aylin). În anul următor 2001 am dat naștere unui băiețel, înregistrat tot în Turcia.
Pe la sfârșitul anului 2001 începutul anului 2002, turcul a făcut o crima, a fost arestat (nu știu cât i-a dat, sau dacă este liber ).
Eu și băiețelul am fost trimiși în România (însoțiți pana la vama Bulgara de Politia Turca ) pentru faptul ca viețile noastre erau în pericol. Asta se întâmplă în anul 2002. (Bineînțeles că băiatul era și este trecut pe Pașaportul meu Turc ).
Din anul 2002 și până la ora actuală eu cat și băiatul nu am mai ieșit din România. Băiatul a început de la grădiniță până la ora actuala care face Școală Profesională.
Întrebarea mea este : Ca sa ne putem face Cetățenia Română (eu prin redobândire ) și băiatul Cetățenia Română, cum și ce trebuie să fac!
As dori sa îmi schimb pronumele din Turc (după căsătorie ) în cel Roman ( care îl aveam de la botez ).
Apostila după certificatul de căsătorie, care trebuie să aduc din Turcia în România.
Certificatul băiatului (care în Turcia este tip buletin ) este expirat și plus de asta ca nu este valabil în România.
Bineînțeles că și divorțul care îl voi face din România.
Băiatul face în Ianuarie 18 ani. Știu decât (prin auzite )că nu ar mai depinde nici de mamă dar nici de tată.
Din 2004 stau împreună cu un alt bărbat, în 2008 am dat naștere altui băiețel. (acum are aproape 11 ani). Când eu sau persoanele de competență, vor aduce din Turcia Apostila după certificatul de căsătorie și aceasta va fi inregistrata în România, i se va schimba numele băiatului cel mic? Adică din numele Roman după tatăl roman, în numele Turc? Ce trebuie să fac dacă ar fi să se întâmple așa ceva! .
În anul 2002 sau 2003, părinții mei m-au luat în spațiul unde locuiau . Ne-am dus la Politie unde se fac buletinele, am arătat documentele turcești și mi sa spus ca nu sunt valabile. Am depus formele și mi-au eliberat C.I.. Bineînțeles ca băiatul mare este trecut în Evidenta Populației.
Dacă se poate să mi se dea o explicație, trebuie sa rezolv /rezolvăm situația aceasta.
Va mulțumesc, aștept un răspuns.
Numele
zehra123456
sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)