avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedura pentru a obtine pasaport românesc după ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedura pentru a obtine pasaport românesc după schimbarea de nume și pronume în străinătate

In '89 ne-am mutat cu familia în Turcia. Am duoă cetățenii. Dar cînd ne-am mutat mi-au schimbat numele și pronumele.
Deci eram Zein Sevidan Abduraman în Romania și mi-au schimbat în Zeynep Abduramanoglu în Turcia.
Acum am numai certificatul de naștere care lam scos din nou acum 2 săptămîni în Romania.
Și din cauza numelui meu nu pot să-mi scot pașaportul românesc petru că aici la archiva turcă au tres numele meu vechi din România greșit.
Ce trebuie să fac, vă rog frumos...
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:12, 1 Iunie 2017
Cu ce act de identitate v-ati scos certificatul romanesc acum 2 saptamani? Daca v-ati schimbat numele trebuie sa aveti un act administrativ, conform caruia aveti un alt nume si prenume. Acel act apostilat de aut. turce, intocmit corect, va trebui sa-l prezentati la aut. romane in vederea obtinerii aprobarii inscrierii mentiunii de schimbare de nume pe marginea actelor romanesti si ulterior pentru a obtine certificat in care sa fiti trecut cu noul nume. Daca turcii au gresit tot ei vor trebui sa va rectifice actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele zehra123456 zehra123456 sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de nastere C.Maria C.Maria Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul meu a decedat si pe certificatul de deces au ... florentza21 florentza21 Buna ziua. Sotul meu a decedat si pe certificatul de deces au trecut gresit numele de familie al mamei lui, de asemenea decedata. Au gresit o litera. ... (vezi toată discuția)