avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere de permis de conducere pentru neacordare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere de permis de conducere pentru neacordare de prioritate si amenda.

Astazi mi sa retinut permisu de conducere din cauza ca cica nu am acordat prioritate.Politia era la circa la 40 m distanta,plecand de pe loc m-am asigurat am semnalizat si am trecut pe banda a doua .Cand ma vazut abia astepta sa ma opreasca.Mi-a luat permisu pe 30 de zile si avertisment si ma ameninta ca trebuia sami dea 480 de lei noi amenda...
POT face contestatie si imi pot recupera permisu???Asta va rog sami spuneti >>>
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:58, 18 August 2010
Da, puteti. O sa vi se inapoieze permisul pana la solutionarea plangerii impotriva procesului verbal de contraventie. Aici sunt mai multe aspecte: ati semnat sau nu procesul verbal, ati facut obiectiuni, aveti martori ? etc Cum termenele sunt foarte mari, aveti toate sansele sa ramaneti cu permisul in urmatorul an.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Eu ce nu inteleg , este de ce vi s-a aplicat maximul amenzii . nu cred ca se justifica aplicarea sanctiunii in cuantum maxim . De acest aspect sa uzati in fata instantei , intrucat , aceasta trebuie aplicata proportional cu gradul de pericol social al faptei . trebuie vazut cat de agravat a descris fapta agentul constatator , intrucat daca a descris savarsirea faptei doar in forma simpla a contraventiei prevazute de lege , exista sanse mari de admisibilitate .
Plangerea contraventionala se depune in 15 zile de la primirea procesului verbal la judecatoria de pe raza careia s-a savarsit fapta .
Analizati PV si cu privire la indeplinirea conditiilor de continut prevazute de OG nr 2/2001 , art 16 si 17 .
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Am semnat procesu verbal fiindca daca nu semnam imi dadea amenda .E pe sfere de influenta.Asa am semnat mia dat avertisment si mia luat permisu.Martori nu au fost si nici nu a semnat nici un martor .Dar nu a fost ca nu am acordat prioritate,voia sa obtina niste bani si cand a vaz ca sunt un amarat de student a zis ca sa aiba de munca mia luat permisu ..am plecat de pe loc am semnalizat aveam centura echipaju era la 40 m distanta ,mau vaz cel care vinea din spate a fac cu faruri si a plecat mai departe .el ma oprit si ma sanctionat.cum sa fac ..sunt disperat ajutatima va rog
Chestia e ca mia dat avertisment ca iam sp ca sunt student dar mia luat permisu ..a incadrat fapta ca fiind majora..si eu doar mam inscris in trafic mai repede ,nu au avut loc nici un pericol ...Cum pot contesta ???nu a semnat nici un martor....
Luati legatura cu un avocat care sa vada procesul verbal de contraventie si caruia sa-i relatati ceea ce s-a intamplat. O simpla plangere impotriva procesului verbal va da dreptul la inapoierea permisului, dar e posibil sa aveti castig de cauza, in functie de speta. Succes!

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani datorati. IONESCUIONUT IONESCUIONUT Buna ziua! Aas dori sa stiu ce as putea sa fac ca sa imi recuperez niste bani de la cineva pe care am imprumutat? Acea persoana pur si simplu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)