In anul 2008 am cumparat un teren intravilan (jumatatea din curtea vanzatorului, fara nici o constructie amplasata pe suprafata respectiva) in com Puchenii Mari, jud. Prahova cu intentia de a-mi construi o casa.
Acum sunt la faza obtinerii Autorizatiei de constructie.
La momentul tranzactiei de vanzare-cumparare, certificatul de urbanism eliberat de Primaria Puchenii Mari clasifica intregul teren ca fiind in categoria curti/constructii.
In certificatul eliberat de aceeasi Primarie (in baza acelorasi reglementari PUG si Hotarari ale Consiliului Local) in vederea obtinerii autorizatiei de constructie, terenul achizitionat de mine este clasificat ca fiind arabil.
Intrebarea mea: este o eroare a Primariei sau faptul ca terenul a fost desprins de terenul cu constructie pe el trece automat in categoria arabil?
Multumesc
Doar faptul ca a fost desprins de un teren pe care se afla o casa nu schimba incadrarea juridica a terenului din curti constructii in arabil.
Cand l-ati cumparat, in extrasul de carte funciara care a stat la baza incheierii contractului de vanzare cumparare la notar ce categorie avea?
Probabil este o greseala in adeverintele eliberate de primarie, dar ceea ce scrie in cartea funciara conteaza si nu se poate scoate dintr-o categorie si introduce in una inferioara.
Multumesc pentru raspuns.
Extrasul de carte funciara la momentul tranzactiei nu mi-a fost dat spre studiu, dar am studiat certificatul de urbanism eliberat de primarie si acolo scrie clar ca terenul este clasificat curti/constructii.
Acum cand ma uit pe extrasul de carte funciara de dupa tranzactie vad ca terenul este clasificat ca teren intravilan arabil.
Voi face cateva investigatii pentru a vedea de unde provine eroarea