avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art 18 ind. 1 Cod penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art 18 ind. 1 Cod penal

cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile acestui art?
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 09:06, 20 August 2010
Este vorba despre art 18 ind 1 Cod pen .
In baza acestuia se dispune scoaterea de sub urmarire penala si se aplica amenda administrativa , in limitele art 91 cod pen .
Sanse aveti . Depinde si de recalcularea alcoolemiei precum si de circumstantele personale .
Va referiti desigur la art. 18 indice 1, Cod penal, cu privire la fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. Cu asa alcolemie nu aveti nici o sansa, exista clar pericol social.
Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijati apararea, in vederea unei pedepse cat mai mici cu suspendarea conditionata a exevutarii.... E foarte important sa aveti o pedeapsa minima atat pentru prezent, cat si pentru viitor.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
diana ramona a scris:

Este vorba despre art 18 ind 1 Cod pen .
In baza acestuia se dispune scoaterea de sub urmarire penala si se aplica amenda administrativa , in limitele art 91 cod pen .
Sanse aveti . Depinde si de recalcularea alcoolemiei precum si de circumstantele personale .
si care este "traseul" pe care il va urma dosarul pana la solutionare?
Politia efectueaza cercetarile in cauza , dupa care , la finalizare se va face propunere procedurala si dosarul va fi inaintat catre parchet , care fie avizeaza propunerea facuta , fie o infirma dispunand alta masura, sau restituie dosarul politiei in vederea continuarii cercetarilor .
Ati cerut recalcularea alcoolemiei ?Cum au fost prelevate probele biologice , prin metoda clasica ( cu seringa ) sau prin metoda standard ?

Alte discuții în legătură

Refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la % dpasztor dpasztor Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in ... (vezi toată discuția)
Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcoolemiei - obligatorie? cristi777 cristi777 Buna ziua! Recalcularea alcoolemiei la IML este obligatorie? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)