avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recalcularea alcoolemiei - obligatorie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recalcularea alcoolemiei - obligatorie?

Buna ziua!

Recalcularea alcoolemiei la IML este obligatorie?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
cristi777, utilizator
recalcularea alcoolemiei se cere de catre persoana in cauza la politie sau la procuror da nu este obligatorie, la tine nu este cazul de dosar penal pentru ca nu ai alcoolemia pest 0,8 si nu ti-as sugera sa ceri o recalculare fara sa ai pile la iml pentru ca va iesi mai mare si dureaza cam 3 luni pana vin rezultatele.in cazul tau este contraventie si se suspenda permisul pe 90 de zile sau 120 fara sustinerea ex. de redobandire.

la tine din rezultatul probelor biologice la ora 02:50 alcoolemia se afla undeva in jurul valorii de 0,90 0,95,pentru ca din probe rezulta ca alcoolemia era in scadere si de obicei alcoolul din sange scade cu 0,15 0,20 la mie intro ora.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
rares85, utilizator
... mersi pt raspuns.
... dar, intrebam asta fiindca cel de la cercetari penale mi-a spus sa ma duc la recalculare. deci?
pai nu are cum sa mergi la recalculare pentru ca recalcularea se face pe baza unei formule stintifice in functie de ce ai mancat, cat ai baut,inaltime,greutate si altele.daca ceri recalcularea tu doar platesti taxa la iml 510 lei si cu chitanta mergi la politie si cei de la cercetari penale trimit datele pentru recalculare si tot ei ridica rezultatul de la iml.eu nu inteleg ce legatura intre ,,cel de la cercetari penale" si rezultatul alcoolului in sange care este sub limita penala, la rezultatul alcooltestului cat ai avut.
si in cazul in care nu platesc la iml cei 510 lei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
cristi777, utilizator
ai avut peste 0,40 deci erai obligat prin lege sa dai probele biologice dar nu scrie in codul rutier ca se intocmeste dosar penal doar pentru alcoolemie de peste 0,8 la mie in sange.in cazul in care nu platesti la iml 510 lei nu poti cere recalcularea pentru ca nu este obligatorie si chiar mai mult uni politisti sau procurori nu aproba o recalculare sau cel putin nu iau in considerare rezultatul,deci recalc. nu este obligatorie.Daca ai dosar penal cu alcoolemia din sange vei fi scos de sub urmarire penala si vei plati o amenda contraventionala +puncte+permisul suspendat pe 90 zile in caz ca nu au trecut cele 90 de zile de cand ai fost depistat,eu cred ca poti face o cerere la procurorul care se ocupa de dosar in care sa-i precizezi rezultatul probelor biologice 0,75 si0,6 si sa aprobe dovada cu drept de circulare pana la finalizarea dosarului(tin sa precizez ca eu am avut alcoolemie de 1,5 si nu am primit dovada ,dar in cazul tau esye sub 0,8 si cred ca vei primi dovada)asta in cazul in care ai dosar penal.Cel mai bine ar fi sa te interesezi la politie si sa ti se spuna cum sta treaba daca ai dosar.a sa nu uit eu cred ca cei de la politie vor sa te ,,combine" sa ceri o recalc. pentru ca ei stiu ca o sa iasa peste 0,8 si atunci au un caz in plus si vor creste in ochii sefului.

Alte discuții în legătură

Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte carare_mary carare_mary Buna seara! sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.70 in aerul expirat, fapt pentru care, i s-au recoltat probe de sange,,asteptand rezultatul, ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)