avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la %
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la %

Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in sange.Prietenul meu sustine ca nu a consumat alcool ci doar coca cola si o doza de red bull.In contract scrie ca societatea [EDITAT] nu despagubeste autoturismul daca soferul acestuia se afla sub influenta bauturilor alcoolice . Ce pot sa fac avand in vedere ca concentratia ce alcool este in limita legalitatii si ei refuza despagubirea?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters20980, utilizator
Au refuzat in scris ?... v-au comunicat asa ceva? Daca nu, atunci solicitati in scris plata despagubirii. Termenii contractului sunt generali, explica sau nu ce inseamna persoana sub influenta alcoolului? De obicei, firmele de asigurari se agata de orice aspect, mizand pe eventuala renuntare a clientului.
Cu raspunsul negativ scris, puteti sa margeti si la Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor, situata in Bucuresti, Str. Amiral Constantin Bălescu nr.18, sector 1.

Daca nu reusiti sa rezolvati in modurile descrise, atunci apelati la un avocat si inaintati o actiune in justitie.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Toate firmele de asigurari din romania au drept clauza la politele CASCO refuzul de a despagubi daca conducatorul auto implicat in accident a fost sub influienta alcoolului in momentul evenimentului fara a specifica si concetratia. Cand ati facut polita CACO ati luat cunostinta de aceste conditii si totusi ati fost de acord cu ea si ati semnat-o. Regret dar asta este situatia. Nu cred ca veti avea sorti de izbanda la vreuna din institutiile statului. imi pare rau!
Pai da, dar oare o concentratie de doar 0,02 inseamna ca a fost sub influenta bauturilor alcoolice???? Nu se specifica concentratia in contractul de asigurari, dar oare o asemenea concentratie inseamna ca a influentat capacitatea de a conduce. Eu cred ca nici o instanta nu ar accepta teoria asiguratorului.
Oricum, raspunsul e dat in raport de datele prezentate de utilizator. Intre timp, acesta a mai deschis un topic in care a marit concentratia de la 0,02 la 0,2. E cu totul altceva. Vroiam doar sa lamuresc mai bine problema, din punctul meu de vedere cred ca Politia nu incepea o urmarire pentru o concentratie de 0,02.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Din punct de vedere al legislatiei rutiere o alcoolemie de 0,02 sau de 0,2 tot conducere sub influenta alcoolului se numeste.
Da stimate domn am mai inceput un topic unde am scris 0,2 la mie care e acelasi lucru cu 0,02 %, asa ca e acelasi lucru.In al doilea rand alcolemia in germania unde s-a intamplat accidentuve permisa pana la 0,49 la mie dupa care pana la 0,8 la mie raspunzi contraventional si abea dupa 0,8 raspunzi penal.

Alte discuții în legătură

Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurarea de viata RALUCA POPA RALUCA POPA Buna ziua ! In urma cu 3 luni a decedat tatal meu, cauza decesului fiind inecul accidental , care avea 2 credite unul cu ipoteca pe casa in care locuiesc si ... (vezi toată discuția)
Bani datorati. IONESCUIONUT IONESCUIONUT Buna ziua! Aas dori sa stiu ce as putea sa fac ca sa imi recuperez niste bani de la cineva pe care am imprumutat? Acea persoana pur si simplu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)