avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la %
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la %

Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in sange.Prietenul meu sustine ca nu a consumat alcool ci doar coca cola si o doza de red bull.In contract scrie ca societatea [EDITAT] nu despagubeste autoturismul daca soferul acestuia se afla sub influenta bauturilor alcoolice . Ce pot sa fac avand in vedere ca concentratia ce alcool este in limita legalitatii si ei refuza despagubirea?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters20980, utilizator
De la [EDITAT] nu veti lua nici o despagubire pe CASCO in conditiile in care conducatorul auto s-a aflat sub influenta bauturilor alcoolice indiferent de concentratie. Nu aveti nici o sansa cu CSA sau in instanta. Si da, 0.02 inseamna conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Prietentul sa bea mai putin seara. Sau mai bine sa nu conduca a doua zi. Asumati-va responsabilitatea faptelor!
cioan a scris:

Din punct de vedere al legislatiei rutiere o alcoolemie de 0,02 sau de 0,2 tot conducere sub influenta alcoolului se numeste.

CORECT
numaru10 a scris:

Da stimate domn am mai inceput un topic unde am scris 0,2 la mie care e acelasi lucru cu 0,02 %, asa ca e acelasi lucru.In al doilea rand alcolemia in germania unde s-a intamplat accidentuve permisa pana la 0,49 la mie dupa care pana la 0,8 la mie raspunzi contraventional si abea dupa 0,8 raspunzi penal.

In Romania raspunzi contraventional si pentru 0,01 la mie. Este irelevanta legislatia germana in acest caz. Asiguratorul roman se supune legislatiei romane, nu germane. Dupa cum va exprimati... vi se pare normal sa conduceti un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, substantelor stupefiante, medicamentelor, etc. Cu siguranta nu veti obtine nici macar 1 leu de la [EDITAT], indiferent caror foruri va veti adresa.
Asiguratorul dv este din Romania si cazul se analizeaza si se judeca tot in Romania dupa legislatia Romana si nu este cazul sa mai reamintim cum se analizeaza in Germania , Spania , etc..Imi pare rau pt. dv. dar nu va ajuta cu nimic sa tot invocati legislatia altor state pt ca in Romania se aplica legile din Romania. In polita de asigurare CASCOeste stipulat acest lucru si cand ati semnat-o ati fost de acord cu conditiile respective. Acum va trebui sa va asumati consecintele faptelor prietenuluidv.
:offtopic:

dpasztor a scris:
Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. ....

numaru10 a scris:
Da stimate domn am mai inceput un topic unde am scris 0,2 la mie care e acelasi lucru cu 0,02 %, asa ca e acelasi lucru.

Vad ca sunteti una si aceeasi persoana. Subliniez faptul ca potrivit regulamentului de postare nu este permisa folosirea mai multor conturi, asa incat va rog ca in urmatoarele 2 zile sa va hotarati pe care il pastrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurarea de viata RALUCA POPA RALUCA POPA Buna ziua ! In urma cu 3 luni a decedat tatal meu, cauza decesului fiind inecul accidental , care avea 2 credite unul cu ipoteca pe casa in care locuiesc si ... (vezi toată discuția)
Bani datorati. IONESCUIONUT IONESCUIONUT Buna ziua! Aas dori sa stiu ce as putea sa fac ca sa imi recuperez niste bani de la cineva pe care am imprumutat? Acea persoana pur si simplu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)