avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS PFA

Va rog ma poate ajuta cineva cum este legal ptr PFA 10.5% contributie CAs sau 31% si plata retroactiv ptr 5ani, a avut un venit in jur de 6000 lei pe an si nu are de unde plati o suma exorbitanta.
Cel mai recent răspuns: anasandru , utilizator 21:55, 18 August 2010
Eu am platit pe ultimii 5 ani, Iunie 2005 pina in prezent. S-a calculat la venitul minim impus de stat si procentele aferente fiecarui an, din 2007 venitul asigurat a fost 318 RON pina in momentul platii. Am avut de plata 10.200 RON. La pensii se ia venitul minim, nu venitul realizat.
Mai jos ai modul in care mi-a fost calculata contributia. La cei 10.200 RON mai adaugi 5% penalitati deoarece a trecut 31 iulie, +0.05% / zi penalitati. 10.200 au fost contributiile + penalitatile.
10.5% se ia in calcul doar pentru perioada de dupa 1 iulie 2010.
[ link extern ]

Declarata - reprezinta contributia
Calculata - penalitatile
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Popu, utilizator
multumesc dar nu am programul care sa deschida xps

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Independent , comerciant cosmetice carusel12 carusel12 dupa ce m-au concediat am deschis o firma , un independent ca obiect era comercializare produse cosmetice , cu mana mea am dus cartea de munca la cas am semnat ... (vezi toată discuția)