avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... independent , comerciant cosmetice
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

independent , comerciant cosmetice

dupa ce m-au concediat am deschis o firma , un independent ca obiect era comercializare produse cosmetice , cu mana mea am dus cartea de munca la cas am semnat un contract , nu stiu daca eram obligata? imi mergea din ce in ce mai prost intr-un an am avut si pierdere fiscala si tot imi cer bani , am intrebari:
1. eram obligata sa fac asta?
2. in caz de pierdere fiscala la ce trebuie sa mai platesc?
3. platesc dupa venitul brut sau net?
4. de unde stiu ca penalizarile calculate is corecte ?
5. de ce camera de comert daca mi-a inchis firma ptr ca nu am actua;lizat niste acte nu-mi elibereaza si un act in acest sens numa o copie care nu e recunoscuta de casa de pensii ca ziceau ca o pot face si eu pe calculator
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 11:36, 11 Octombrie 2010
1. Din momentul in care ati fost doar PFA fara a mai fi angajata aveati obligatia sa va asigurati la casa de pensii.
2. La casa de pensii se plateste in functie de suma asigurata. Puteati sa va schimbati suma asigurata la un minim (sunt persoane care platesc 10 RON sau mai putin / luna la casa de pensii).
3. La casa de pensii se plateste dupa venitul asigurat nu dupa venitul brut / net.
4. Modul de calcul este corect, puteti face si un calcul sa vedeti daca e asa; pina la 1 iulie 2010 0.1% / zi. Dupa 1 iulie penalitatile au scazut la 0.05% / zi dar dupa 30 de zile apare un 5% in plus, dupa alte 60 de zile un 15% inplus .
Pentru o contributie care a avut termen de plata 15 Martie sa zicem si nu a fost inca platita, s-au adunat pina astazi urmatoarele zile / penalitati
15 martie - 1 iulie: 108 zile, 0.1% penalitati / zi
1 iulie - 11 octombrie 102 zile, 0.05% penalitati / zi
la 1 august se mai adauga un 5%
la 1 Octombrie se mai adauga un 15%
in total 108 * 0.1/100 + 102 * 0.05/100 + 5/100 + 15/100 = 35.9 %
Deci daca la 15 martie aveati de plata 100 RON acum ar fi 100 + 35.9 = 135.9 RON

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa apicultor - nu am depus documentele necesare CALIN74 CALIN74 sunt pfa in apicultura din 2009; profitul nu se impoziteaza; cum tb. sa procedez pt. ca pina la ora actuala din nestiinta nu am depus nici-un fel de documente ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Plata cas pfa anasandru anasandru Va rog ma poate ajuta cineva cum este legal ptr PFA 10.5% contributie CAs sau 31% si plata retroactiv ptr 5ani, a avut un venit in jur de 6000 lei pe an si nu ... (vezi toată discuția)