avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis de conducere romanesc in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis de conducere romanesc in germania

buna

locuiesc de 4 ani in germania
si am obtinut permisul de conducere anul trecut in vara _?
recent am aflat ca e ilegal obtinut... ok ok dar ce se poate face sa fie legal
sau e legal, am fost eu doar prost informat?
in plus mai e si EU - permis cu multe stelute pe el
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
beniamin_igas, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurafuss84 , utilizator 10:13, 14 Martie 2011
Ce inseamna ilegal obtinut? E permis Rom sau Ger? Daca e asa e clar ca e anulat si nu aveti permis valabil atunci! Sa speram cu nu sunteti in sistem inregistart si va va influenta in cazul incercarii obtinerii unui nou permis, dar de aceasta data sa o facti cat mai "legal" posibil, adica prin invatat si sustinut examen.
Daca aveti resedinta in Germania, cu acte "in regula", sustineti examenul acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
E posibil sa fiti doar dezinformat. Asa arata noul permis de conducere: [ link extern ]
permisule legal obtinut adica am dat examen teorie si practic si in urma absolviiri celor doua examene am obtiniut permisul

...problema e se pune daca e ilegal pentru ca l am obtinut in romania nu in germania...- si chiar nu inteleg de ce ar fi asta o problema

:O

si da arata exact ca cel de aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
beniamin_igas, utilizator
Daca ati dat examen in Rom, ati reusit, ati platiti toate taxele, nu e expirat, si ... totul e inregistrat la Politia, se poate verifica la Politia.
Aveti permis de conducere romanesc perfect valabil.
Ca in Germnaia nu vor sa il recunoasca, e alta treaba, trebuie probabil sa solicitati preschimbarea lui si vor sa va puna la reexaminare?
manuelabernat a scris:

Ca in Germnaia nu vor sa il recunoasca, e alta treaba, trebuie probabil sa solicitati preschimbarea lui si vor sa va puna la reexaminare?

Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 spune ca permisele de conducere emise de statele membre sunt recunoscute reciproc.

@beniamin_igas: Eu cred ca cineva a vrut sa va necajeasca si v-a spus ca nu e valabil. Ca sa fiti sigur, sunati la autoritatea locala competenta in privinta permiselor auto.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)