avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita cu adjudecatar
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita cu adjudecatar

Daca ma poate lamuri cineva cat poate sa dureze aprox. o contestatie la executare silita ,chiar si in faza in care s-a produs si publicatia de vanzare cu licitatie si a fost adjudecat imobilul?
Mai exact pagubitul a facut contestatie la executare stabilindu-se un termen de judecata pe fond peste 2 luni cu toate ca se zice, ca se judeca in regim de urgenta!
in calitate de adjudecator vreau sa stiu la ce sa ma astept,si cat se poate tergiversa executarea silita?Daca cunoasteti cazuri si cat de repede s-au solutionat?
Si ca adjudecatar de drept care sunt riscurile mele?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: danichirila , utilizator 19:10, 19 August 2010
Litigiul poate dura cateva luni-2 ani;
Daca vor sa traga de timp si stiu cum s-o faca dureaza-noi am tinut un dosar pe instanta 2 ani;
Depinde daca au cerut si suspendarea executarii silite -daca s-a cerut se judeca in regim de urgenta suspendarea ,se depune cautiune de 10% la valoarea contestata;
Daca se aproba suspendarea,pana la solutionarea contestatiei la executare-vi se suspenda orice drept;
Daca au facut doar contestatie la executarea silita ,dv va bucurati de toate drepturile pana la solutionarea contestatiei;
Daca executarea silita s-a facut ilegal si acest lucru este costatat de instanta -se anuleaza actul de executare- se poate desfiinta titlul executoriu cu intoarcerea executarii-adica repunerea partilor in situatia anterioara-depinde de cerere si de motive.
S-a facut cu incuvintare din partea instantei de executare silita si somatie inscrisa in CF
pagubitul nu a inaintat nici o contestatie pana acum ,a asteptat momentul licitatiei pentru ca spera sa il poata rascumpara prin interpusi ,dar nu a fost asa.Acum este disperat si a facut contestatie la executare.
ideea este ca eu am termen de 30 de zile ca sa achit diferenta de bani pana la suma cu care s-a adjudecat(exista in contul executorului bancar cautiunea cu care am participat la licitatie) si nu stiu exact ce riscuri implica aceasta contestatie.
pot sa cer amanarea platii pe diferenta pana la solutionare?
ce ar ma putea castiga in instanta?,debitul pricum este mi mare ecat ce au putut valorifica si pagubitul (persoana fizica)a girat cu apartamentul pentru o persoana juridica care este in insolventa,care nu si-a mai platit daoria fata de banca de 1 an de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. adjudecatar interpus. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Ce sanse sunt de admitere a unei contestatii la executare motivata pe faptul ca adjudecatarul a fost interpus al debitorului-girant? E vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal adjudecare ContSters244210 ContSters244210 dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, [b]debitorul[/b] mai poate plati creanta?:( care-i textul care-i interzice? (vezi toată discuția)