avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum atac sentinta judecatoriei care a respins ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum atac sentinta judecatoriei care a respins ca neintemeiata cererea de completare a unui titlu de proprietate

Buna seara!
Rudele mele (unchi, matusi) au obtinut in 1993 un titlu de proprietate pentru cateva terenuri agricole pe care bunicii mei le-au cumparat prin 1930-1938. Unele au fost si intabulate in C.F.. Pentru padure nu au putut obtine titlu la vremea respectiva. Dupa 2000 cand am intabulat pe baza certificatului de mostenitori terenurile am constatat din expertiza topografica ca un teren fusese retrocedat doar in parte, raminind inscris pe "vechii proprietari" adica bunicii mei, diferenta. Acel teren nu a fost niciodata trecut in proprietatea statului, de cand l-au cumparat bunicii in 1930. Un alt teren a facut "intrarea" bunicilor in C.A.P.. Ulterior, din el i s-a atribuit lot de casa unui cetatean. El nu s-a limitat la suprafata acordata ca lot, s-a extins mai mult pe terenul bunicilor, si dupa legea 18 s-a instapanit cu "acte" pe toata suprafata folosita de zeci de ani. Pe titlul nostru insa, terenul retrocedat a fost trecut cu suprafata diminuata. Dupa nenumarate tentative a completa dovezile pt. suprafetele respective, comisia locala si cea judeteana si-au dat acordul, intrucat exista terenul in completare in primul caz, iar in al doilea au facut o oferta de teren pe o alta locatie, in aceeasi suprafata, oferta acceptata. Cum insa un teren din titlu fuseset deja instrainat (vandut)de catre noi ni s-a spus ca numai in instanta putem obtine modificarea titlului de proprietate. Am deschis actiune la Judecatorie, aratand situatia - prin avocat - si dovezile. Au fost solicitate completari la dosar, acordul comisiilor, etc. si a durat... Cand credeam ca nu mai este nimic de solicitat, am aflat cu surprindere sentinta instantei: respinge cererea ca nefondata, ca am primit prea mult fata de cat era trecut in registrul agricol din 1951 (altele registre nu se gasesc, pentru ca s-au distrus). Altfel spus nu conteaza ca avem extras C.F. actual cu bunicii in pozitia de proprietari, nici dovada pentru terenul acordat cetateanului abuziv improprietarit, cum ca provine din proprietatea bunicilor cu care ei au "contribuit" la "zestrea" C.A.P.-ului. Nu am solicitat completare la termenul legii din 2005 pentru ca nu aveam de cerut alte terenuri, ci completarea suprafetelor unor terenuri care deja erau in titlu.
[bintrebare:]
1. Unde si cum atacam sentinta data de judecatorie. Avem termen 15 zile dar nu stiu care este instanta pentru recurs?
2. Ce taxe se platesc la lansarea recursului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:53, 19 August 2010
tribunalul e competent sa judece recursul iar taxa de timbru e de 1/2 din ati platit la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Mihut Nicolae Mihut Nicolae Ce se intampla daca terenurile inscrise si aprobate in anexa 2a (in cazul meu in suprafata totala de 6,02 ha) nu corespund cu suprafetele inscrise in Procesul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren intravilan Mihut Nicolae Mihut Nicolae Am o intrebare pentru toti cei care ma pot ajuta cu o consultatie in privinta unui teren revendicat in intravilanul satului Sibiselul Vechi, comuna Beriu, ... (vezi toată discuția)