Este legala micsorarea cu 15% a cuantumului indemnizatiei de somaj?ce act normativ sta la baza acestei hotarari si daca el a devenit operational prin publicarea lui in Monitorul Oficial?
Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar :
Art. 5. — De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi sau care se stabileste ori se repune in plata dupa suspendare, potrivit prevederilor legale, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si drepturile banesti care se acorda lunar din bugetul asigurarilor pentru somaj in functie de cuantumul indemnizatiei de somaj stabilite potrivit legii se diminueaza cu 15%.
consider ca diminuarea cuantumului ajutorului de somaj nu este legala motivat de faptul ca salariatului i s-a retinut si virat in contul specific sumele legale, iar prin lege acesta nu poate beneficia, in totalitate, de dreptul sa. in rest, colegul meu are dreptate.
Somaj
ContSters142651
Spuneti-mi si mie va rog.....se taie sau nu din somaj 15 %?La TV spune ca se taie....insa pe net nu am gasit nici o informatie de acest gen... (vezi toată discuția)