avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort eronata fara cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort eronata fara cerere partaj

sint 'fericitul "pirit intr-o actiune de "divort - cu minori " fara cererea partajului.
Cerere admisa de Judecatorie ca atare , cu deschidere de dosar cu solutionare 13.01.2011

Lasind la o parte faptul ca "minorul" are 19 ani si 6 luni la data introducerii cererii de divort si este student "CU TAXA"din IULIE 2010 (- aici cred ca se vor ivi niste probleme legate de intretinerea "minorului" pe durata studiilor)

Avind in vedere ca de la data inroducerii cererii de divort ( iulie 2010), nu mi s-a comunicat un exemplar dupa actiunea de divort -aglomerare instante, vacanta judecatoreasca etc)si faptul ca din ce spune reclamanta, nu a cerut prin cererea initiala si partajul bunurilor comune,

cum pot contesta titulatura cauzei "Divort cu minori", si mai ales, cind si cum pot introduce cererea de partajare ?

Primul termen in fata instantei va fi, probabil, pe 13.01.2011.

Exista vreun termen legal de solutionare a cererilor de divort ? ( exceptind cauzele subiective gen " insuficienta nr magistrati")

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:15, 19 August 2010
Chiar daca plangerea este gresita,aceasta se va discuta la primul termen -stabilirea cadrului procesual.Formulati intampinare in care aratati toate aceste nereguli,astfel ca va fi divort ,in cuprinsul cererii formulati si actiunea de partaj,dar aceasta se va judeca dupa pronuntarea sentintei de divort.Sotia a formulat capul de cerere cu privire la minor pt.ca doreste sa va oblige sa platiti pensie de intretinere fiului pana la implinirea varstei de 26 de ani.Nu cred ca a gresit.In ceea ce priveste pretentiile legate de partajarea bunurilor,se timbreaza la valoare.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
andymaurul, utilizator
formulati intampinare.pana in ianuarie 2011 mai aveti timp.
e deosebit de complicat sa astept pina la termen ! Nu vreau sa incarc pe nimeni cu problemele mele, dar poate va puteti imagina ca in 20 de ani de casnicie in loc sa ma comport ca un "Marlan" -( apreciere de ieri), am ales de vreo 3 ori sa plec cite o zi de acasa la rude ( surprinzator- de obicei pleaca sotia "la mama"), iar cin reclamanta nbu mai termina din "Te bag si te scot...), am preferat sa ma inchid in sufragerie si sa imi afund capul in perna tocmai pentru a nu face vreo greseala ! In paranteza fie spus, la 8 ani de studii militare si juridice, poater cA SOMNULAUTOPROVOCAT mi l-am impus tocmai pentru a o lasa sa cintareasca mai bine.
N.B- Discutiile au inceput acum 1 an jumate cind "minorul de 18 ani si jumatate la vremea aia, a venit acasa cu o "Gripa cu ochi de 6 luni "
Poate dintre ce i de pe Forum sa fie cineva care sa-mi spuna daca este normal sa ma apuce somnul atunci cind am parte de stres emotional accentuat sau este cazul sa ma duc de buna-voie la SOCOLA!
Solicitati instantei de judecata prin cerere scrisa schimbarea termenului de judecata.
Nu trebuie sa va faceti griji in privinta intampinarii intrucat este suficient sa sustineti verbal in instanta ca minorul este...major...

Insa, in ceea ce priveste dreptul la pensia de intretinere a majorului aflat in continuarea studiilor acesta exista.
Doar ca majorul trebuie sa se adreseze instantei printr-o cerere separata si nu sotia dvs., cum gresit a procedat.
Una peste alta, pana cand copilul major nu deschide proces nu datorati pensia de intretinere si faptul ca sotia reclamanta a solicitat pensia nu va ajuta decat pe...dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pensie copil major in actiune divort dianamorena dianamorena unul dintre capetele de cerere din actiunea de divort este cererea de pensie de intretinere unui copil ajuns de cateva luni la varsta majoratului, dar care ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie kanfku kanfku Buna ziua. Sunt tatal a doi copii minori (7 ani si 3 ani), iar mama este plecata din tara de cca 2 luni si nu are intentii de a reveni curand. Dorinta ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara formulata de un minor Marina97 Marina97 Buna ziua!! In urma cu 7 ani ,parintii mei au divortat,in urma divortului eu am fost incredintata mamei,tatal meu fiind oblgat la plata unei sume de 50 ... (vezi toată discuția)