avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Majorare pensie alimentara formulata de un minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Majorare pensie alimentara formulata de un minor

Buna ziua!!
In urma cu 7 ani ,parintii mei au divortat,in urma divortului eu am fost incredintata mamei,tatal meu fiind oblgat la plata unei sume de 50 RON,mama mea a mai incercat sa intenteze in proces pentru majorarea pensiei de intretinere,dar raspunsul tribunalului a fost prompt si scurt ca nu se poate,deoarece eu am implinit varsta legala la care pot intenta un proces in numele meu.
As vrea sa stiu cum as putea formula aceasta cerere,peste tot pe unde am cautat aceste cereri sunt formulate doar in calitate de parinti sau reprezentanti legali ai minorilor,nu si din perspectiva minorilor si as mai vrea sa stiu daca aceasta pensie in cazul in care se majoreaza,v-a comtinua si dupa terminarea studiilor liceale in cazul in care urmez mai departe studiile universitare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:35, 13 Noiembrie 2014
daca ati implint 18 ani trebuie sa faceti cerere in nume propriu, e aceeasi ca si cea facuta de parinti pt copii minori doar ca se face de reprezentant. deci nu veti scrie .... in calitate de reprezentant al lui ci veti scrie direct numele dvs.
pensia de intretinere se datoreaza pana la finalizarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, daca doriti majorarea pensiei de intretinere veti formula o cerere in acest sens dv impotriva tatalui dv, pe care o veti inregistra la judecatorie.Pensia de intretinere vi se va acorda cat timp veti urma cursurile liceale sau ale unei facultati, insa doar pana la 26 de ani.
Se poate face si la mediator prin acord de mediere in cazul in care tatal este de acord cu continuarea platii pensiei1
Puteti beneficia de pensie de intretinere pana la 26 de ani cu conditia sa va aflati in continuarea studiilor universitare la zi si sa nu realizati venituri proprii.

Formulati cererea in nume propriu, indicati locul de munca al tatalui si faceti dovada ca va aflati in continuarea studiilor.
Pana la implinirea varstei de 26 de ani aveti dreptul la pensie de intretinere, daca studiati si nu prestati nicio activitate remunerata.



Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant sau de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Legiutorului , in materie de pensie de intretinere, a instituit o competenta teritoriala alternativa.



Instanta de judecata va putea stabili plata pensiei de intretinere, pentru motive intemeiate , pe o perioada in avand , pensia reprezentand o suma globala a anumite luni.



Daca solicitati instantei de judecata plata pensiei de intretinere in raport de venitul net obtinut de sot, indicati societatea asiguratoare unde acesta este angajat.




Pensia este calculata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere, dar si de posibilitatile de plata ale debitorului.




Hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere nu este necesar a fi investita cu formula executorie, fiind executorie de drept.






Succes.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor de 16 ani. cine face demersurile, părintele rezident sau minorul? TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Parintii mei au divortat in urma cu 5 ani, domiciliul meu este la tata insa custodia este comuna. Mama nu mi-a mai platit pensia stabilita de ... (vezi toată discuția)
Minorul de 15 ani poate depune actiune in instanta Lisa Lisa Lisa Lisa daca minorul cu domiciliul lal mama are 15 ani, , poate face el singur actiune in instanta pentru pensie alimentara de la tata, sau trebuie mama sa formuleze ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare ROXANA94 ROXANA94 buna seara! as vrea si eu un model de cerere pt marirea pensiei alimentare..de la 214 lei RON la 381 lei care a fost aprobat dar nu a fost pus in vigoare.. va ... (vezi toată discuția)