avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marirea pensiei alimentare

buna seara! as vrea si eu un model de cerere pt marirea pensiei alimentare..de la 214 lei RON la 381 lei care a fost aprobat dar nu a fost pus in vigoare.. va rog mult da ti si mie un model de cerere pt mariea care a fost aptobat. dar cerere TREBUIE sa fie facut de copli. acesta fiind una de 16 ani. cum se fac astea. VA ROG AJUTATI-MA!
Cel mai recent răspuns: ROXANA94 , utilizator 22:28, 22 Noiembrie 2010
O astfel de cerere veţi obţine pe adresa personală de E-mail, fiind un act specific situaţiei Dvs
cum adica s-a aprobat, de cine si de ce nu e in vigoare?
dvs depuneti in numele minorului, nu un copil la 16 ani
dar mie asa mi s a spur de la judecatrorie ca ea capabila fata sa faca cererea si trebuie scrisa de ea. a fost aprobata de judecatorie dar nu stiu dc nu a fost pus in vigoare.
Potrivit art.105 alin.2 din Codul familiei, dupa împlinirea vârstei de 14 ani, minorul îsi exercita singur drepturile si îsi executa tot astfel obligatiile, însa numai cu încuviintarea prealabila a parintilor, spre a-l apara împotriva abuzurilor din partea celei de-al treilea.
Totodata, conform art.9 alin.2 din Legea nr.31/1954, minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitate de exercitiu restrânsa, putând încheia acte juridice cu încuviintarea prealabila a parintilor sau a tutorelui.
Prin urmare, minorul care a împlinit vârsta de 14 ani, având capacitate de exercitiu restrânsa, trebuie sa figureze personal la judecata cauzelor civile în care scop trebuie sa fie citat si sa-i fie comunicate actele de procedura.
Parintii sau tutorele asista pe minorul care a împlinit vârsta de 14 ani, semnând alaturi de acesta cererile adresate instantei, fiind citati în acest scop la judecata cauzei.
Consultati avocat pentru redactarea actiunii de majorare pensie intretinere.

as consulta un avicat dar nu am asa multi bani sa i dau.
de aceea am cerut ajutorul vostru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat / proprietar minor trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog ajutor in urmatoarea speta. Un copil primeste prin act de donatie un bun imobil. Acel imobil poate fi inchiriat sau dat cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)
Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona ... Andrei Tudor Andrei Tudor Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona o masina. Pot achizitiona masina cu semnatura mea ? Daca da, ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)