avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona ...

Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona o masina. Pot achizitiona masina cu semnatura mea ?
Daca da, ce acte sunt necesare ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Andrei Tudor , utilizator 20:30, 1 Noiembrie 2020
nu.trebuie sa aveti 18 ani.
la 16 ani, ai capacitate restransa de exercitiu, poti cumpara masina pe numele tau cu incuviintarea parintior sau a unui parinte.
(1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor.
Mulțumesc de răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii sportive mirelastefan mirelastefan Copilul meu a semnat o astfel de conventie cu un club de fotbal.As vrea sa stiu dac este legal intrucat este minor(16 ani jumatate ).La semnarea conventiei nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto Alexs295 Alexs295 Buna ziua! Am achizitionat de curand o masina pe numele fiului meu el fiind minor, la insistenta vanzatorului ca se poate inmatricula o masina pe numele unui ... (vezi toată discuția)