avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionarea unei masini pe numele unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionarea unei masini pe numele unui minor

am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:01, 20 Septembrie 2015
Nu se poate, trebuie sa fiti reprezentat de un tutore, un parinte.
da, la cumparare asistat, nu reprezentat

Art. 41
Capacitatea de exerciţiu restrânsă
(1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor.


Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de proprietate-persoana minora chrispop chrispop Intrebarea mea este daca un minor de 17 ani poate incheia un contract fizic de proprietate asupra unor bunuri? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto Alexs295 Alexs295 Buna ziua! Am achizitionat de curand o masina pe numele fiului meu el fiind minor, la insistenta vanzatorului ca se poate inmatricula o masina pe numele unui ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 3 -minori leonardy44 leonardy44 Buna seara! conform ordonantei militare 3 minorul are voie sa iasa insotit de parinte/tutore;(minori sunt si cei care au carti de identitate) -cine ... (vezi toată discuția)