avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculari auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculari auto

Buna ziua! Am achizitionat de curand o masina pe numele fiului meu el fiind minor, la insistenta vanzatorului ca se poate inmatricula o masina pe numele unui minor el avand 16 ani, am facut actul de vanzare cumparare pe numele minorului si in scurt timp am primit si fiscalul tot pe numele minorului, si am aflat de la primarie ca nu se poate lua in evidenta, el fiind minor, cum procedez sa inscriu masina pe numele unui major daca fiscalul este pe numele minorului. Astept un raspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:35, 10 August 2018
Art. 41-NCC
Capacitatea de exerciţiu restrânsă
(1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor.

Solicitati functionarului de la primari temeiul legal al refuzului si ii prezentati apoi articolul 41 din noul cod civil.

Ar fi bine ca langa semnatura minorului din contractul de instrainare a vehiculului sa apara si o semnatura a unui parinte si asa s-ar consemna faptul ca ati asistat minorul la achizita vehicului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona ... Andrei Tudor Andrei Tudor Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona o masina. Pot achizitiona masina cu semnatura mea ? Daca da, ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Contract de proprietate-persoana minora chrispop chrispop Intrebarea mea este daca un minor de 17 ani poate incheia un contract fizic de proprietate asupra unor bunuri? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)