avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta 3 -minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta 3 -minori

Buna seara!
conform ordonantei militare 3 minorul are voie sa iasa insotit de parinte/tutore;(minori sunt si cei care au carti de identitate)
-cine completeaza declaratia pt minor si o semneaza?
-are voie minorul sa iasa cu animalul de companie?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:00, 13 Aprilie 2020
1. Minorul. Iar părintele semnează lângă.
2. Da
multumesc ! sa inteleg ca vor fi 2 semnaturi?
f greu de interpretat aceasta ordonata art 1 punctul d....
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
leonardy44, utilizator
Art.41 Cod civil
"(1)Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor."













~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii sportive mirelastefan mirelastefan Copilul meu a semnat o astfel de conventie cu un club de fotbal.As vrea sa stiu dac este legal intrucat este minor(16 ani jumatate ).La semnarea conventiei nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe numele unui minor iulia66 iulia66 buna seara,eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa la tara pe numele copilului nostru care are 7 ani.doresc sa stiu daca acest lucru se poate si in ce ... (vezi toată discuția)