avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire?

Sotul meu a decedat acum 25 ani si nimeni nu a cerut dezbaterea mostenirii, neavand niciun drept moral si poate si in necunostinta de cauza. in timpul casatoriei am dobandit prin contract de vanzare-cumparare de la fratele meu in cota de 1/2 casa parintilor, acest act fiind formal (nu am platit niciun leu fratelui) pt ca inainte de revolutie nu aveai dreptul sa ai 2 proprietati, asa cum avea fratele meu. Acum doresc sa-i restitui fratelui cota de 1/2 din casa insa cand am fost la notar mi s-a spus ca trebuie dezbatere de mostenire. In tot acest timp fratele a platit taxe, impozite si a avut grija de gospodarie. Doresc sa-mi spuneti daca exista si alta solutie infara de dezbaterea mostenirii cu rudele sotului meu pentru a-i ceda fratelui cota de 1/2 din casa. Daca nu exista va rog sa-mi spuneti ce sanse au rudele sotului sa dobandeasca ceva din mostenire in conditiile in care in tot acest timp nu i-a interesat deloc acest aspect ( intre noi fie vorba cred ca nici nu stiu de acest contract de vanzare cumparare)si cat dureaza un asemenea proces.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
alinatug, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinatug , utilizator 14:22, 19 August 2010
nu exista alta varianta.
trebuia sa aratati instantei de judecata ca rudele sotului nu au acceptat succesiunea in termenul legal de 6 luni de la data decesului, si prin urmare sunt straine de succesiune prin neacceptare in termen legal.
va sfatuiesc sa apelati la un avocat din zona dvs.
Succes.
obligatoriu trebuie sa dezbateti succesiunea.
ioana_cristea a scris:

nu exista alta varianta.
trebuia sa aratati instantei de judecata ca rudele sotului nu au acceptat succesiunea in termenul legal de 6 luni de la data decesului, si prin urmare sunt straine de succesiune prin neacceptare in termen legal.
va sfatuiesc sa apelati la un avocat din zona dvs.
Succes.

Va multumesc.
Sa inteleg ca nu se poate nici prin donatie?
ca sa faceti act de donatie trebuie mai intai dezbatuta sucesiunea.
donatie, vanzare cumparare, renta viagera, contract de intretinere etc toate sunt acte translative de proprietate.
dezbateti succesiunea!

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori ... elenasuch elenasuch Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori la dezbaterea mostenirii pot ceda sau dona in favoarea sotiei mele sau a copiilor mei ?intai ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)