Buna ziua,
Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din apartament, partea de la mama impartindu-se lui si copiilor(suntem trei). El a facut donatia incalcandu-ne masa succesorala. Pe ea au mostenit-o fratii ei,
Fratele meu s-a inteles cu ei, ca sa renunte la mostenire pentru o suma de bani, lucru care s-a intamplat, ei facand act de vanzare-cumparare catre fratele meu. Intelegerea a fost ca dupa ce are partea de apartament pe care tata a donat-o, sa vindem apartamentul si sa impartim frateste. Acum fratele meu nu mai vrea sa vanda apartamentul si nici nu vrea sa ne despagubeasca.
Intrebarea mea este- se mai poate dezbate succesiunea in instanta?
Noi am semnat la notar o declaratie pentru succesiune, de primit nu aveam ce primi decat daca solicitam in instanta.
Multumesc!
Sa dezbatem succesiune pe partea din masa suucesorala care ne-a fost incalcata prin donatie.
La notar am semnat o declaratie de acceptare a succesiunii, la intrebarile mele repetate, notarul m-a asigurat ca putem dezbate succesiunea in instanta. Am capatat calitatea de succesor!
Multumesc, intrebarea este daca de mai poate face daca fratele meu a cumparat de la mostenitorii sotiei tatalui meu tot ce a donat tata, el donand si ce ni se cuvenea noua prin lege.