avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ...

Buna ziua,
Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din apartament, partea de la mama impartindu-se lui si copiilor(suntem trei). El a facut donatia incalcandu-ne masa succesorala. Pe ea au mostenit-o fratii ei,
Fratele meu s-a inteles cu ei, ca sa renunte la mostenire pentru o suma de bani, lucru care s-a intamplat, ei facand act de vanzare-cumparare catre fratele meu. Intelegerea a fost ca dupa ce are partea de apartament pe care tata a donat-o, sa vindem apartamentul si sa impartim frateste. Acum fratele meu nu mai vrea sa vanda apartamentul si nici nu vrea sa ne despagubeasca.
Intrebarea mea este- se mai poate dezbate succesiunea in instanta?
Noi am semnat la notar o declaratie pentru succesiune, de primit nu aveam ce primi decat daca solicitam in instanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:27, 6 Mai 2022
Pe ce anume sa mai dezbateti succesiunea?
Ca apartamentul nu mai este în proprietatea tatălui.
Ce declarație ați semnat mai exact la notar?
Sa dezbatem succesiune pe partea din masa suucesorala care ne-a fost incalcata prin donatie.
La notar am semnat o declaratie de acceptare a succesiunii, la intrebarile mele repetate, notarul m-a asigurat ca putem dezbate succesiunea in instanta. Am capatat calitatea de succesor!
Aia nu e o dezbatere succesorala.
Este o acțiune în instanță, prin care solicitați reductiunea donației făcută de tatăl dvs în timpul vieții.
Multumesc, intrebarea este daca de mai poate face daca fratele meu a cumparat de la mostenitorii sotiei tatalui meu tot ce a donat tata, el donand si ce ni se cuvenea noua prin lege.
Nu. Probabil fratele dvs a considerat ca nu trebuie sa imparta cu dvs ceva pentru care a plătit.

Alte discuții în legătură

Moºtenire încurcatã... eugen68octavian eugen68octavian Suntem trei fraţi. Tata a murit. Mama trăieşte. În timpul vieţii tata şi mama au realizat împreună mai multe lucruri printre care şi două ... (vezi toată discuția)
Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)