avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din cic si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din cic si demisie

Ce documente trebuiesc intocmite, in cazul unei salariate careia i se termina concediul de crestere copil pe data de 28 august iar dumneaei nu doreste sa se mai intoarca la munca si a semnat demisia incepand cu 28 august. Multumesc pt eventuale raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 19 August 2010
decizie incetare a c.i.m. in conditiile prev. de c. mun. .
1. Cu 2-3 zile inainte de terminarea CCC trebuie sa faca o cerere de incetare a suspendarii CIM.
2. Tot atunci face si cererea de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu data de 28.08.2010. Cererea trebuie aprobata de angajator.
3. Daca faceti notificare de demisie (art.79 din Codul muncii) trebuie sa acordati angajatorului un preaviz de 15 zile calendaristice, timp in care trebuie sa va duceti la serviciu (daca angajatorul nu renunta la preaviz).
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri!=D>
O zi buna in continuare!
Nu cred ca art.55 lit.b C.mun. este pentru demisie ... demisia este reglemantata de art.79 C.mun. si poate fi cu preaviz sau fara preaviz ... (art.79 alin.1 C.mun. - demisie cu preaviz , art.79 alin.7 sau 8 C.mun - demisie fara preaviz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz alphinista24 alphinista24 ce se intampla daca pana pe intai ianuarie i-mi gasesc un loc de munca?sunt nevoita sa mai stau in preavizul dat de patron? (vezi toată discuția)