avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

ce se intampla daca pana pe intai ianuarie i-mi gasesc un loc de munca?sunt nevoita sa mai stau in preavizul dat de patron?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 13:14, 5 Decembrie 2009
Depinde despre ce preaviz este vorba. Aduceti precizari daca doriti un raspuns corect.
Nu puteti solicita renuntarea la preaviz, il lasati sa se termine.
Puteti avea doua contracte in derulare oricand. Nu trebuie sa incetati un contract ca sa va puteti angaja la alt loc de munca, doar cartea de munca o sa o duceti dupa ce terminati preavizul platit de la celalat angajator. Dupa ce terminati preavizul, daca v-au concediat cu somaj, nu este obligatoriu sa va prezentati la somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
este vb de preaviz dat de patron in baza art 65 al1
1. Nu puteti renunta la preaviz.
2. Vorbiti cu noul angajator sa incheiati CIM cu o data mai tarziu sau, daca puteti, incheiati un CIM inainte de incetarea celui actual, asa cum v-a zis colega mea, @namiru.
In cazul preavizului acordat in baza art 65 din codul mucii aveti posibilitatea sa munciti doar 4 ore pe zi (jumatate din timpul de lucru) fara diminuarea drepturilor salariale.

Alte discuții în legătură

Concediu medical urmat de preaviz aprilie1 aprilie1 Sunt in concediu medical pana pe data de 4 ianuarie.Problema cea mare este ca cei de la firma nu m-au crezut si mi-au retras si prima de Craciun si postul de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Demisie sau cerere de incetare a contractului de munca ioana_cama ioana_cama [quot]Eu lucrez la o sc asezata la 45 de km de domiciliul meu.Mi-am gasit de lucru in orasul meu si acum vreau sa termin cu acea societate.As vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)