avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,
Va rog daca imi puteti spune ce fel de actiune trebuie promovata in instanta pentru urmatoarea problema.
Bunicul meu a cumparat un teren de la cineva incheind un contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata, semnat de cele doua parti. Cel de la care a cumparat, la randul sau, cumparase de la o alta persoana tot prin act de vanzare-cumparare scris de mana. Primul vanzator este si proprietar in cartea funciara, dar a decedat. Am incercat sa facem succesiune pentru a putea inregistra contractul nostru in cartea funciara si sa devenim proprietari cu drepturi depline, insa ne-am lovit de unul din mostenitori care nu vrea sa ne puna la dispozitie toate actele care ne sunt necesare. Se pare ca singura noastra varianta este calea justitiei, insa nu stiu ce fel de actiune sa promovez in instanta. Va rog, ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pergala , utilizator 11:02, 9 Octombrie 2007
asa cum v-am scris in mesajul privat trimis, nu poate mostenitorul respectiv sa va tina actele, il va obliga instanta sa vi le arate. tot instanta prin hotarare va recunoaste actul de v-c incheiat de dvs. e usor, dar e o problema de timp.
trebuie si cel de-al doilea vanzator sa reglementeze situatia cu primul vanz.- cu mostenitorii lui
actiune in constatare. hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
vorbiti cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Cristina Pielmus , Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)
Rectificare , indreptare materiala a erorii ENGFULL ENGFULL intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de \"neculina\" cum ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)