Buna ziua,
Va rog daca imi puteti spune ce fel de actiune trebuie promovata in instanta pentru urmatoarea problema.
Bunicul meu a cumparat un teren de la cineva incheind un contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata, semnat de cele doua parti. Cel de la care a cumparat, la randul sau, cumparase de la o alta persoana tot prin act de vanzare-cumparare scris de mana. Primul vanzator este si proprietar in cartea funciara, dar a decedat. Am incercat sa facem succesiune pentru a putea inregistra contractul nostru in cartea funciara si sa devenim proprietari cu drepturi depline, insa ne-am lovit de unul din mostenitori care nu vrea sa ne puna la dispozitie toate actele care ne sunt necesare. Se pare ca singura noastra varianta este calea justitiei, insa nu stiu ce fel de actiune sa promovez in instanta. Va rog, ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat!
asa cum v-am scris in mesajul privat trimis, nu poate mostenitorul respectiv sa va tina actele, il va obliga instanta sa vi le arate. tot instanta prin hotarare va recunoaste actul de v-c incheiat de dvs. e usor, dar e o problema de timp.