avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii necesare pt ocuparea unui post de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii necesare pt ocuparea unui post de conducere

buna ziua as dori sa imi spuneti daca specializarea administratie publica imi da dreptul de a ocupa postul de sef serviciu economic resurse umane
mentionez ca am o vechime in specialitaea resurse umane de 25 ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 19 August 2010
Nu cred ca o specializare "va da dreptul sa ocupati un post".
Ce inseamna "specialitaea resurse umane de 25 ani"?

Nu prea vad cum puteti fi sef la un serviciu economic fara studii in domeniu, dar traim in Romania..

Fiecare institutie isi stabileste cerintele pentru ocuparea unui post prin concurs/examen de promovare, de ex.
- pt. sef serviciu personal contractual - 5 ani functie de conducere, facultatea x specializarea y, si eventual un master/studii postuniversitare z
- pt. sef serviciu functie publica - legea nr. 188/1999 prevede un minim de 3 ani in specialitatea studiilor, facultatea x specializarea y,studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice

La acestea se mai pot adauga conditii specifice, ECDL, permis auto, autorizatie de libera practica etc.
buiavasi a scris:

buna ziua as dori sa imi spuneti daca specializarea administratie publica imi da dreptul de a ocupa postul de sef serviciu economic resurse umane
mentionez ca am o vechime in specialitaea resurse umane de 25 ani

Nu puteti ocupa o astfel de functie , intrucat nu aveti studii superioare economice .. in schimb puteti ocupa o functie de genul sef serviciu resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master as putea face? ionut921 ionut921 Buna ziua. Daca am terminat facultatea de administratie publica ce master as putea face? M-am gandit sa fac unul in contabilitate.M-ar ajuta sa ocup un post de ... (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Ocuparea functiei publice de conducere - sef birou anamariatantau anamariatantau Pentru a ocupa functia publica de conducere sef birou juridic, achizitii, investitii trebuie sa am master sau studii postuniversitare.Conform Legii 188/1999 ... (vezi toată discuția)