avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am fost depensionat, nu pot beneficia nici de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am fost depensionat, nu pot beneficia nici de indemnizatie de somaj

Am fost pensionar pe caz de boală din anul 2008 păna in august 2010.Comisia de revizuire am avut-o în aprilie a.c,de la care am primit aviz favorabil pâna în 2011. În august am constatat că pensia nu a mai fost depusă pe card.De la casa de pensii mi s-a spus că am fost căutat acasă pentru a fi verificat dacă sunt plecat din ţară să lucrez în străinătate,şi nu am fost găsit.De aceea trebuie să merg din nou la comisie,pentru a confirma că nu sunt plecat din ţară.Menţionez că nu am primit nimic şi nici nu au trimis ceva.Acolo,stupoare,aceiaşi doctoriţă care mi-a pus aviz favorabil în aprilie,a constatat că sun bun de muncă?Mi-a spus ca este ordin de la Guvernul Boc,ca toate pensile pe caz de boală care vin selectate de la Bucureşti să fie întrerupte,pe motiv că m-am facut bine şi pot lucra.Mi-a mai spus că pot să fac alt dosar pentru gradul 3(eu am avut gradul 2).I-am zis medicului să-mi dea gradul 3.Bineîţeles că nu a vrut.Am făcut tensiune 20 de era să mor de necaz.Disperat am plecat la Forţele de muncă şi ajutor de şomaj.Acolo am primit altă lovitură,mi s-a spus că nu pot beneficia de şomaj şi nici de ajutor social.Cât despre locuri de muncă nici vorbă.Poate mă puteţi îndruma ce să fac cu aceşti nenorociţi.Vreau să nu mă las intimidat şi umilit de acest Guvern criminal care a produs cel mai mare genocid posibil prin tot ce face.Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiumarian , utilizator 15:34, 3 Septembrie 2010
Medicul de la comisia de expertiza a spus si el ce i-a trecut prin cap. Nu exista "ordin de la guvernul Boc" in sensul neacordarii pensiilor de invaliditate. Sunt verificate toate dosarele beneficiarilor de pensii de invaliditate, conform art. 6 din Legea nr. 119/2010.

Impotriva deciziei emise de comisia de expertiza medicala puteti face contestatie la casa teritoriala de pensii, in termen de 30 de zile de la comunicare. Decizia casei teritoriale de pensii, data in solutionarea acestei contestatii, poate fi atacata la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la comunicare.

Interesati-va si la primarie, poate indepliniti conditiile pentru a beneficia de venitul minim garantat reglementat prin Legea nr. 416/2001.
Interventie moderator:
:rtfm:
adrianp55:
Ati postat si azi aceeasi intrebare la care ati primit si un raspuns,aici, de la colega mea, dna Gabriela Pintea.
Nu numai ca Regulamentul forumului interzice asa ceva dar nici nu vad ce alt raspuns sa primiti.
Cine ar mai vrea sa raspunda o poate face tot aici.
Nu cumva este abuz aceasta intrerupere de plata a pensiei pe caz de boala? Mai ales ca nu a primit sub semnatura faptul ca trebuie sa se prezinte la comisie pentru evaluare medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea pensionarii medicale- care sunt pasii legali de contestare ContSters159341 ContSters159341 Am fost pensionata gradul II de invaliditate din aprilie 2004. In acest an am fost chemata in iunie la Institutul de expertiza medicala din Panduri , unde am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - sesizare aistrate aistrate buna ziua,as dori sa va intreb in ce conditii legale se poate obtine o pensie de boala si cum se procedeaza cind cineva isi permite sa ia o pensie de boala ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei luate de inemrcm adicoman adicoman BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I ... (vezi toată discuția)