avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... infiintare firma - declaratie la notar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

infiintare firma - declaratie la notar

Buna ziua,

Daca unul din asociati este din alt oras decat Bucuresti, unde se va infiinta firma, este obligat sa vina la Bucuresti sa dea declaratia la notar, privind datoriile la stat si specimenul de semnatura, sau poate sa mearga la orice notar din orasul unde locuieste si traieste?
De asemenea, este necesar semnarea actului constitutiv in fata unui avocat? Am aflat ca sunt banci care nu accepta acte constitutive semnate in nume propriu
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:59, 19 August 2010
Buna ziua,
Declaratia pe propria raspundere si specimenul de semnatura il poate da in fata oricarui notar, nu conteaza de unde este notarul, atat timp cat este din Romanaia, daca nu este mai e nevoie de traducere si apostila.
Actul constitutiv poate fi semant de asociatii societatii pe fiecare pagina in sensul in care ei is insusesc inscrisul din fiecare pagina.
Mai poate fi atestat de catre un avocat si atunci nu mai este necesar semnarea lui per fiecare pagina ci doar la sfarsit. De asemena se poate semna si in fata notarului.
Nu neg ca sunt diversi angajati ai unor banci cu ideii gresite. In mod normal nu este necesar sa fie atestat/autentificat actul consitutiv atat timp cat este semnat pe fiecare pagina de toti asociatii societatii

Succes,
Functionarii acelor banci nu au citit legea 31/1990, chiar daca se pretind juristi.
Legea 31/1990:
" Art. 5. - (1) Societatea în nume colectiv sau în comandită simplă se constituie prin contract de societate, iar societatea pe acţiuni, în comandită pe acţiuni sau cu răspundere limitată se constituie prin contract de societate şi statut.
(2) Societatea cu răspundere limitată se poate constitui şi prin actul de voinţă al unei singure persoane. În acest caz se întocmeşte numai statutul.
(3) Contractul de societate şi statutul pot fi încheiate sub forma unui înscris unic, denumit act constitutiv.
(4) Când se încheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite, de asemenea, act constitutiv. În cuprinsul prezentei legi, denumirea act constitutiv desemnează atât înscrisul unic, cât şi contractul de societate şi/sau statutul societăţii.
(5) În cazurile în care contractul de societate şi statutul constituie acte distincte, acesta din urmă va cuprinde datele de identificare a asociaţilor şi clauze reglementând organizarea, funcţionarea şi desfăşurarea activităţii societăţii.
(6) Actul constitutiv se încheie sub semnătură privată, se semnează de toţi asociaţii sau, în caz de subscripţie publică, de fondatori. Forma autentică a actului constitutiv este obligatorie atunci când:
a) printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se află un teren;
b) se constituie o societate în nume colectiv sau în comandită simplă;
c) societatea pe acţiuni se constituie prin subscripţie publică.
(7) Actul constitutiv dobândeşte dată certă şi prin depunerea la oficiul registrului comerţului.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv sub semnatura privata_srl-d claudia_d claudia_d Buna ziua, Imi poate garanta cineva ca actul constitutiv pentru un SRL-D (sau SRL) poate fi si sub semnatura privata (fara a fi nevoie de vreun notar sau ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv cool123 cool123 va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. societatile comerciale care au statut sau alta forma de infiintare in baza legii 31/90 ,sunt obligati sa isi ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre actul constitutiv al societãþii robertsega32 robertsega32 Buna ziua, Pentru infiintarea unei societăţi, actul constitutiv poate fi întocmit sub semnătură privată? În cazul despre care vorbesc, asociatul ... (vezi toată discuția)