avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere autoturism din evidenta organelor fiscale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere autoturism din evidenta organelor fiscale

Buna ziua,
Cu ani de zile in urma, respectiv in 1995, cineva a inregistrat pe numele meu, fara acordul meu, verbal sau scris, deci fara stiinta mea, un autoturism la organele fiscale. Am fost contactata, prin 2005, de inspectorul de zona, ca am de platit impozit pe aceasta masina. Am constatat, vazand actele prin care s-a facut inregistrarea ca semnatura mea este falsa. Am fost sfatuita sa aduc o adresa de la Politia Rutiera prin care sa se vada ca masina nu a fost inmatriculata pe numele meu. Am obtinut aceasta adresa, am inmanat-o personal inspectorului, care m-a asigurat ca masina va fi stearsa de pe rol de la data la care ea a fost inregistrata. Fara sa primesc nici un fel de somatie, acum in 2010, dupa 5 ani, m-am trezit cu contul de salariu blocat. In fine, aflu in acest moment ca nu pot scapa de impozit, deoarece :
" inregistrarea la organele fiscale nu presupune neaparat inmatricularea masinii".
- In baza carei legi?
-Care sunt caile de atac intr-un asemenea caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: violici , utilizator 19:29, 19 August 2010
Depuneti plangere penala la politie pt.fals si uz de fals,indicati autorul-presupun ca il cunoasteti.Constituiti-va parte civila in proces.La plangere atasati copie dupa adresa respectiva.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
andymaurul, utilizator
Nu cunosc autorul. Eu vreau sa demonstrez ca nu eu am inregistrat masina pe numele meu, ca sa o pot scoate de pe rol, din momentul in care ea a fost inregistrata.
De ce si-ar inregistra o persoana un autoturism la fisc, sa plateasca impozit, daca nu o inmatriculeaza la politie????
Oricum ar fi,depuneti plangere penala.
Buna ziua,
Am si eu o problema mai bizara...
Vreau sa cumpar o masina de la cineva, care nu a inmatriculat-o pe el. Deci e un fel de intermediar (din vre-o 5). Asa, masina a trecut RAR-ul, toate sunt bune pana am ajuns la pasul de inmatriculare unde mi se spune ca trebuie stampila de la inmatriculari din Baia Mare de unde a fost radiata de la celalalt proprietar (cel vechi cu acte). Ajung acolo (mentionez ca stau in jud Satu Mare si masina e in Nasaud ca nu am voie sa ma plimb cu ea fara numere...) si cei de la finante nu imi pun stampila ca masina a fost radiata la cerere in ianuarie 2010 (deci impozitu la zi pana atunci) si ei zic ca pana nu plateste fostul proprietar (PJ) diferenta din ianuarie pana azi la impozit ei nu au cum sa puna stampila sa pot sa o inmatriculez eu dincoace. Se poate asa ceva? Daca lor pe apare in sistem ca masina e radiata de pe fostul proprietar si toate actele sunt bune sa nu imi inmatriculeze masina fara stampila de la Baia Mare? Sau acolo se poate sa nu imi puna stapila pt ca trebuie platit un impozit de cineva care a radiat masina si masina nu s-a mai aflat in circulatie de atunci? Mi se pare cam tras de par putin, dar e Romania, deci am nevoie de un sfat.
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto si radieri violici violici Buna ziua, Am si eu o problema mai bizara... Vreau sa cumpar o masina de la cineva, care nu a inmatriculat-o pe el. Deci e un fel de intermediar (din vre-o ... (vezi toată discuția)
O alta masina cu probleme la radiere WNX WNX Buna ziua! Va cer si eu sfatul legat de problema pe care o intampin momentan la transcrierea unei masini. Faptele sunt dupa cum urmeaza: Eu (in calitate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)