Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de zile sa -mi distruga casnicia .Exista sansa de a castiga in instanta pentru denuntare calomnioasa?
chiar poate orice persoana sa incrimineze cu dovezi care nu pot fi probate(sms trimise de pe telefonul altuia)?cum poate dovedi ca au fost trimise de persoana pe care o acuza daca telefonul nu este inregistrat pe numele acesteia?
Buna ziua .
Puteti verifica daca durata de timp de la presupusul mesaj insultator,pana la depunerea reclamatiei,sa nu fie mai mare de 2 luni, daca este,persoana nu mai avea dreptul sa depuna plangerea prealabila,conform Codului penal.
De asemenea, puteti face si dvs.plangere de denunt calomnios,daca considerati ca aveti dreptate .
Marius Bote .
Sa va explic mai exact,persoana aceasta a trimis doar o reclamatie la politie prin care reclama ca as fi insultat-o prin telefon(sms,apeluri).Precizez ca nu are dovezi pentru ca nu le-am trimis...
Pentru denuntare calomnioasa e suficienta aceasta reclamatie?-care precizez ca imi aduce prejudicii morale...
Denunt calomnios
teo2304
Buna ziua,
mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce...
Persoana ... (vezi toată discuția)