avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de furt calificat dpc import export
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de furt calificat dpc import export

buna ziua in anul 2007 am fost acuzat de patronul firmei la care lucram de furt calificat, dupa trei ani si ceva de cosmar si plimbari la politie i sfarsit sa dat verdictul de scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu exista si nu erau probe in cazul de fata.acuma eu pot sa il dau in judecata pentru acuzatii calomnioase pe patron sau firma respectiva?firma intre timp a intrat in insolventa.patronu este italian si are si domiciliu in romania. cum sa procedez? va rog mult o informatie
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:30, 4 Ianuarie 2011
In cazul in care apreciati ca aceasta plangere penala avand ca obiect infractiunea prevazuta de art. 209 din Codul penal, cea de furt calificat, a fost una facuta in scopul de a va sicana pe dumneavoastra, puteti sesiza politia sau parchetul, sub aspectul savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa.

Continutul constitutiv al acestei fapte este intrunit in cazul in care organele judiciare sunt sesizate printr-o plangere penala sau printr-un denunt, ce cuprinde mentiuni necorespunzatoare adevarului.

Varianta agravata este reprezentata de producerea sau ticluirea de probe, in scopul invinuirii pe nedrept.
Asadar, in caz ca apreciati ca acest act de sesizare a fost facut fara suport, poate fi angajata raspunderea penala, in sensul denuntarii calomnioase, neoperand prescriptia , unica pedeapsa prevazuta de legea penala fiind inchisoarea .

Ioana v-a prezentat din punct de vedere tehnic infractiunea prevazuta de art. 259 C. pen.

Aveti dreptul fara dubiu de a depune o plangere penala pentru infractiunea de denuntare calomniosa insa simplul fapt ca s-a stabilit ca fapta nu exista nu inseamna ca in mod automat patronul va fi gasit vinovat si condamnat.

Daca a produs sau ticluit probe mincinoase in scopul invinuirii pe nedrept a dvs., si veti proba sau se va proba de acuzare ca asa este raspunderea penala a acestuia va exista putand sa primeasca o pedeapsa cu executarea pedepsei inchisorii.

Insa puteti depune plangerea penala chiar daca nu exista probe si stiti ca sunteti nevinovat.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu exista niciun impediment juridic pentru a formula o plangere penala pentru denuntare calomnioasa importiva fostului dvs patron.
Puteti solicita eventuate despagubiri civile sau daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tiberiu8mai tiberiu8mai Pot face plangere penala pentru incercare de acuzatii mincinoase la care am un martor ? Au trecut de atunci cca. 7 luni . (vezi toată discuția)