avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri drepturi din propietate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri drepturi din propietate intelectuala

Buna ziua,

Un angajat la o firma de traduceri ,este angajat cu CIM si primeste pe langa acest salariu din cand in cand(le pot incadra la tipul repetitiv) pentru activ de interpretariat,venituri sub forma de drepturi de propietate intelectuala.

Pentru aceste venituri se retin,10% impozit pe venit si celelate contributii CAS ,CASS, si somaj .

Baza de calcul este venitul brut sau net ,daca acesta este mai mic decat palfonul prevazut de lege(5 salarii medii pe economie)?

Daca de exemplu in prima luna realizeaza venit de 3000 ron,a doua luna 1000 ron ...in momentul cand aceste venituri cumulate ajung la plafonul de 9180 ron(cele 5 salarii medii pe economie) se plateste contributiile aferente acestui plafon si dupa aceea ce depaseste acest plafon se mai impoziteaza sau nu?
Eu asta nu prea am inteles.#-o
Aceste cheltuieli privind asigurarile sociale sunt deductibile pentru persoana care le realizeaza ,mentionez acest lucru in ideea deductibilitatii lor in declaratia 200,sau sunt deductibile numai 20% cota forfetara?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Artist plastic, cum declar veniturile si care e plafonul? busu.elena busu.elena Buna ziua, sunt artist plastic, dar am și un job in alt domeniu part time. Ca toti artistii plastici, incerc sa imi vand picturile pe situri/galerii ... (vezi toată discuția)
Notar public - noile reglementari lylyan lylyan Buna ziua BNP - decl 220 /2010 - venit net 99000 lei la care se calc plati anticipate trimestriale si sanatate. Am ctr. cu casa de pensii pt suma de venit ... (vezi toată discuția)
Art.iii din oug58/2010 Sorin Cristian Sorin Cristian Am ramas fara serviciu si de curand am incheiat un contract de �asistenta in brokeraj� la un Broker de Asigurare, inregistrandu-ma apoi la ... (vezi toată discuția)