avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Art.III din OUG58/2010
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Art.III din OUG58/2010

Am ramas fara serviciu si de curand am incheiat un contract de �asistenta in brokeraj� la un Broker de Asigurare, inregistrandu-ma apoi la Administratia Financiara. Conform contractului sunt platit lunar pe baza de comision, Brokerul, retinandu-mi cota de impozit de 16 % .
Avand in vedere ca venitul lunar realizat nu depaseste in medie 400 lei, imi pun intrebarea daca trebuie sa platesc contributiile prevazute in OUG 58/2010, in conditiile in care in ordonanata se face referire numai la plafonul celor 5 salarii medii brute?
Va multumesc!
Cu toata consideratia,
Sorin
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 07:56, 25 August 2010
Sunteti obligat sa platiti toate contributiile individuale (cas 10,5%,cass 5,5%, somaj 05,% aplicate la 400 lei /luna sau la suma exacta a venitului net obtinut lunar) si mai sunteti obligat sa depuneti si declaratiile lunare (cas si somaj) si Declaratia la sanatate.
Plafonul de 5 salarii medii brute se refera la limita maxima a bazei de imozitare. (ex: daca aveti venituri de 15.000 lei pe luna veti plati contributiile in limita maxima a 5x1836 lei = 9180 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si somaj dupa noua oug mariana calin mariana calin Pentru PFA independent cu carte de munca si implicit taxe platite (CAS, CASS, somaj) in alta parte, ce trebuie sa fac avand in vedere noua OUG 58? Se depun ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva oug din 2017 seldom seldom Salut, De la 1 aprilie 2017, s-a eliminat impozitarea CAS pe plafonul maxim de 13405 lei, reprezentand 5 salarii medii brute pe tara, astfel ca cei care ... (vezi toată discuția)