avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune impotriva OUG din 2017
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune impotriva OUG din 2017

Salut,

De la 1 aprilie 2017, s-a eliminat impozitarea CAS pe plafonul maxim de 13405 lei, reprezentand 5 salarii medii brute pe tara, astfel ca cei care castiga un salariu brut mai mare de 13405 lei vor fi impozitati mai mult insa pensia lor le va fi limitata si calculata la valoarea a maxim 5 salarii brute.

Prin art. 33 alin (3) din legea unitara a pensiilor 263/2010 se introduce din nou incepand cu 01 ianuarie 2011 limitarea bazei de calcul a contributiei lunare de asigurari sociale si implicit a sumei luate in calculul punctajului lunar, la de 5 ori salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

De aici rezulta ca noi vom avea impozit CAS conform salariului castigat deci peste cele 5 sal medii brute, insa pensia ne este limitata la maxim 5 salarii medii brute.

Aceasta ordonanta este neconstitutionala intrucat ma impozitezi cu mai multi bani, insa nu imi oferi o pensie conform contributiilor, ci doar intr-o limita maxima.

1. Cu cine trebuie sa ma judec de la 1 aprilie cand OUG/2017 va deveni efectiva: cu Guvernul Romaniei condus de Sorin Grindeanu cel care a dat OUG sau se reclama la Curtea Constitutionala?

2. De altfel cred ca OUG va deveni efective de la 1 Feb 2017, se poate introduce actiunea de la acel moment? Sau ea va fi "prematur introdusa"?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cass pentru veniturile din salarii plafonata - ce inseamna ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Va rog frumos sa imi explicati ce inseamna ca: - CASS pentru veniturile din salarii este plafonata la valoarea corespunzatoare a de 5 ori ... (vezi toată discuția)
Cas si somaj dupa noua oug mariana calin mariana calin Pentru PFA independent cu carte de munca si implicit taxe platite (CAS, CASS, somaj) in alta parte, ce trebuie sa fac avand in vedere noua OUG 58? Se depun ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)