avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CASS pentru veniturile din salarii plafonata - ce ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CASS pentru veniturile din salarii plafonata - ce inseamna ?

Buna seara !

Va rog frumos sa imi explicati ce inseamna ca:

- CASS pentru veniturile din salarii este plafonata la valoarea corespunzatoare
a de 5 ori castigul salarial mediu brut numai in luna ianuarie 2017 ?

Insemna cumva ca:
- daca valoarea veniturilor din salarii
( salariul /ian.2017 + salariul /febr.2017 + ...?... ) = ajunge la 5 salarii medii brute, atunci nu se mai plateste CASS pentru veniturile
pe care salariatul urmeaza sa le aiba ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 19:29, 5 Februarie 2017
In primul rand, nu e vorba de CASS (contributia de asigurari sociale de sanatate), ci de CAS (contributia de asigurari sociale).
Pana la luna ianuarie 2017, daca venitul unui angajat era mai mare decat valoarea a 5 salarii medii brute (5 x 2681 lei =13405 lei), CAS se limita la valoarea 10,5% x 13405 = 1408 lei.
De la 1 februarie 2017 nu mai exista aceasta limita, CAS se calculeaza la valoarea totala bruta a veniturilor realizate.
Cei cu salarii mari vor avea de pierdut, CAS va fi mult mai mare.
Acum am inteles.
Va multumesc frumos pentru explicatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salarial ianuarie 2017 larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru calculul salarial din IANUARIE 2017, pentru plafonarea CASS, se foloseste salariul mediu brut de 2681 lei sau 3131 lei? ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva oug din 2017 seldom seldom Salut, De la 1 aprilie 2017, s-a eliminat impozitarea CAS pe plafonul maxim de 13405 lei, reprezentand 5 salarii medii brute pe tara, astfel ca cei care ... (vezi toată discuția)
Slr-d dividende paul88 paul88 Buna, Sunt nelamurit in privinta castigului si dividentelor. De exemplu: Eu detinator unic a SLR-D doresc sa imi retrag profitul firmei. -Cum ... (vezi toată discuția)