avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen auto si obtinere permis cetatean nerezident RO
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen auto si obtinere permis cetatean nerezident RO

Buna ziua. Unii functionari din politie au sustinut faptul ca un cetatean roman, nerezident in Ro, cu rezidenta in alt stat (in speta Danemarca, in scop de efectuare a studiilor universitare), nu poate sustine examenul pentru obtinerea permisului auto, desi scoala de soferi este realizata.Prin urmare, o cunostinta a si fost refuzata la inscierea pentru examenul de permis... Este legal?Va rog comentati/detaliati.Cu respect, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 21:09, 20 August 2010
Da, este perfect legal si la baza nu este o lege romaneasca ci o directiva europeana. Foarte simplist spus, directiva spune ;acolo unde aveti rezidenta principala, acolo faceti scoala de soferi si dupa o perioada de timp sunteti obligat sa va reinmatriculati si masina tot in acea tara.

Aceste lucruri se aplica cu sfintenie in Italia, de exeplu, unde romanii cu rezidenta in italia sunt obligati sa faca scoala de soferi in Italia, chiar daca costa mai mult.

Puteti explica situatia si aici si veti obtine un raspuns fundamentat si cu numarul de lege europeana.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere Marek11 Marek11 Sunt rezident in Italia.Am obținut permisul de conducere în Italia, școală de șoferi examen. Mia fost suspendat pe o perioada de 3 ani. Vreau să revin in ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - resedinta in italia AndreiCristeaFlorin AndreiCristeaFlorin Buna seara, ma numesc Andrei si am 20 de ani. Traiesc de 8 ani in Italia deci am resedinta aici. Cand am implinit 18 ani am fost in Romania si mi-am reinnoit ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean cu dubla cetatenie, pot detine permis de conducere romanesc? paul_ paul_ Buna sera. Sunt cetatean roman de 2 ani rezindent in Romania. Nu detin permis de conducere romanesc. Permisul strain din tara natala este expirat de 2 ani. La ... (vezi toată discuția)