avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul de conducere

Sunt rezident in Italia.Am obținut permisul de conducere în Italia, școală de șoferi examen. Mia fost suspendat pe o perioada de 3 ani. Vreau să revin in Romania definitiv. Am dreptul să dau examen cu școala de șoferi deci de la zero în România ? A-și vrea sa știu dacă problema din Italia mă afectează și în România. Nu am avut permis în România
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 34. -
(1) Pentru programarea la examen în vederea obținerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie să conțină următoarele documente:

a) cererea-tip, semnată de solicitant;

b) fișa de școlarizare în care se consemnează și avizul medicului "apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicită examinarea. Fișa medicală se păstrează la unitatea autorizată care a pregătit candidatul;

c) certificatul de cazier judiciar;

d) copia actului de identitate;

e) chitanțele de plată a taxelor aferente obținerii permisului de conducere.

(2) Programarea la primul examen a candidaților pentru obținerea permisului de conducere se efectuează de către unitățile autorizate la care aceștia au urmat cursurile de pregătire teoretică și practică.

(3) Titularul unui permis de conducere care solicită obținerea de noi categorii sau subcategorii trebuie să depună la dosarul de examinare, pe lângă documentele prevăzute la alin. (1), și o copie a permisului de conducere.

(4) Cetățeanul român cu domiciliul în străinătate care solicită obținerea permisului de conducere trebuie să depună la dosarul de examinare, pe lângă documentele prevăzute la alin. (1), o declarație autentificată la notarul public din care să rezulte că nu mai posedă un alt permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dreptul de a conduce nu i-a fost suspendat ori anulat, precum și documente din care să rezulte că are o locuință deținută în proprietate sau închiriată în România.

In concluzie dumneavoastra nu puteti aplica pentru un nou permis pentru ca ati comite un fals in declaratii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti deja permis, nu aveti dreptul sa sustineti examen pentru un alt permis.
După expirarea termenului de suspendare puteți șă (chiar sunteți obligat dacă vă întoarceți definitiv în România), preschimbați permisul de conducere obținut în Italia cu unul românesc.
Veti putea da de permis in Romania dupa o perioada de sedere mai mare de 6luni daca ceia ce a dus la anularea permisului din italia nu mai exista (adica ti-ai facut pedeapsa) .Dar nu veti putea conduce in italia cu acel permis. O recomnadare ar fi sa iti rezolvi problema cu permisul in Italia si dupa sa te intorci in Romania. Ca altfel daca vei mai merge vreodata in Italia va fi rau. Citeste DIRECTIVA 2006/126/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 20 decembrie 2006
privind permisele de conducere (reformată)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Cazier aleksyk aleksyk daca am cazie mai am voie sa dau de permis (vezi toată discuția)