avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare cat mai repede
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare cat mai repede

Salariatul a vrut sa -si faca incetarea activitatii (in cel mai scurt timp) cu acordul ambelor parti ,dar conducerea nu vrea fara preaviz. Acum lipseste nemotivat cu ideea ca i se va desface contractul de munca cat mai repede .Ce sanse are sa plece cat mai repede si cum?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 08:27, 20 August 2010
carmenmur a scris:

societatea este obligata sa desfaca contractul cu art 55 lit c din cm

Va multumesc pentru aplauze, dar as fi preferat de la utilizatorul caruia i-am fost de ajutor sa imi spuna un simplu "mulţam"
. Cu toate acestea, va rog sa-mi dati voie sa va contrazic.
In speta angajatorul nu accepta plecarea angajatului fara preaviz. Articolul la care faceti referire priveste un act unilateral de vointa a salariatului, care nu poate fi decat...demisia. In cazul demisiei angajatul din speta tot nu scapa de preaviz. Vedeti in acest sens art. de mai jos din C, muncii

Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Deci, imi mentin opinia: fara preaviz este tot art. 55 lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz elena69 elena69 Va rog frumos sa-mi aratati si mie un model de demisie fara preaviz . Eu sant pana pe data de 10 . 01 in concediu de maternitate , pentru ca nu am cu cine sa ... (vezi toată discuția)