Poate cineva sa imi spuna ce acte sunt necesare pentru a schimba cenzorii la o societate pe actiuni, ce acte treb sa imi aduca cenzorul si ce acte treb sa imi legalizeze la notar cenzorul si daca este nevoie sa schimb actul constitutiv sau nu?
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor ) respectiv decizia consiliului de administraţie, decizia consiliului de supraveghere (original);
3. Actul constitutiv actualizat ;
4. Declaraţiile date pe proprie răspundere de către noii cenzori din care să rezulte că acceptă numirea şi că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea
acestor calităţi (original);
5. Actele de identitate ale noilor membri ai organelor de conducere şi de control sau al noului reprezentant al persoanei juridice care îndeplineşte această calitate (copie certificată):
6. Dacă este cazul:
- avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original);
- împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).
7. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxe de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.
Este vorba de HOTARAREA Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor , care se convoaca si se tine in conformitate cu Legea 31/1990 rep. (conditii de tinere AGOA, termene de publicare in M.O., termene de tinere AGOA, Ordinea de zi, data de referinta, etc.). Se tine cont si de faptul daca SA-ul este o societate inchisa sau cotata ( se aplica Legea nr.297/2004 privind Piata de capital si Legea 31/1990 rep. in aceasta situatie fiind (entitate de interes public) este vorba de numirea auditorilor (financiar si intern) in locul cenzorilor)
pot sa numesc un cenzor societate comerciala si sa ramana un singur cenzor nu trei cum este prevazut in art. 159 din l 31/1990?
va intreb asta pt ca in 2007 am vazut pe un certificat constatator ca o firma era singura cenzor pe un SA. iar acum cand m-am dus la orc ei nu mi-au aceptat firma de cenzorat sa fie ia singura cenzor in societatea noastra ... pe motiv ca imi mai trebuie inca 2 cenzorii