Cerinta conform careia "Cifra de afaceri globală pe ultimii 3 ani (2007, 2008, 2009) a contractantului sa fie de cel puţin 5.000.000 lei", se interpreteaza ca si cerinta pentru cifra de afaceri medie anuala sau cifra de afaceri a contractantului adunata pe cei 3 ani, trebuie sa fie ion total mai mare de 5.000.000 lei?
Global = suma, insa mai bine solicitati o clarificare in scris autoritatii contractante. Aceasta este obligata sa va raspunda in termenul prevazut in fisa de date si astfel preintampinati eventualele probleme.
Vin si eu cu o alta intrebare legata tot de cifra de afaceri dar nu in cazul unei achizitii publice ci in cazul inchirierii unui imobil din domeniul public. Prin Ordin de ministru unul din criteriile de calificare din caietul de sarcini este cifra de afaceri minima pe anul anterior. Cum se stabileste cuantumul acesteia? Poate fi cifra de faceri 0(zero) lei considerata un cuantum? Eu zic ca nu devreme ce nu exista nici bancnota sau moneda de 0 lei :)) Ce parere aveti? Va multumesc.
Cerandu-se cifra globala, trebuie ca suma CA pentru cei 3 ani sa fie minim egala cu 5Ml. Dar cum spunea si Jurist TM nu strica sa ceri o clarificare autoritatii contractante.
Daca cifra de afaceri minima pe anul anterior este stabilita in cuntum de 0 lei, la respectiva licitatie poate participa si o firma care s-a infiintat in anul curent? Eu am auzit diverse opinii:
1. unii sustin ca da deoarece firma neexistand in anul anterior, evident ca nu a desfasurat vreo activitate economica si in consecinta nu a avut cifra de afaceri<
2. altii sustin ca nu deoarece firma trebuie sa dovedeasca aceasta cifra de afaceri( fie ea 0 lei) pe anul anterior prin documente (bilantul contabil pe anul anterior) si firma neexistand in anul anterior nu poate arata bilantul.
Ce credeti? Dificila speta...
Eu unul merg pe varianta 1 in conditiile in care bilantul contabil pe anul anterior nu este solicitat in cuprinsul caietului de sarcini ca si cerinta de calificare.