avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare intr-o functie de rang superior in aceeasi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare intr-o functie de rang superior in aceeasi specialitate

Buna ziua, sunt personal contractual intr-o primarie din anul 2005, incadrata pe functia de subinginer gr.IA. Am facut continuare de studii si anul trecut acesta am absolvit cursurile de lunga durata, in aceeasi specialitate, insa examenul de licenta l-am dat anul acesta in sesiunea iulie. Va rog sa-mi spunesti care este temeiul legal prin care pot fi promovata intr-o functie de rang superior, inginer, si ce cerinte trebuie sa indeplinesc la intocmirea referatului de promovare (ex.transformare post intr-unul de rang superior, post unic, calificative etc). Deci concret cum ar trebui sa arate si ce ar trebui sa contina acest referat de promovare, pe care din pacate trebuie sa-l intocmesc eu. In speranta ca m-am exprimat pe intelesul dumneavoastra, va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez o zi buna !!!
Buna dimineata, domnule avocat, este vorba de transformarea postului din subinginer, in inginer, ca urmare a continuarii studiilor de lunga durata in aceeasi specialitate. Eu sunt pe post de cativa ani si execut aceleasi sarcini, nu vad care ar fi problema?! Pe plan profesional e vorba de o perfectionare a mea si deci, o rezolvare zic eu, mai competenta a sarcinilor. Pe plan financiar e problema daca se poate sau nu. Asta e cu totul altceva. Eu v-am intrebat care este temeiul legal in ceea ce priveste transformarea postului din subinginer in inginer, intrucat in legea cadru 330/2010 art.8 (al.2) si (al.8) se stipuleaza ca este posibil acest lucru. Pentru aceasta se depune printre alte acte Si un referat intocmit de catre seful direct. Intrebam: ce anume ar trebui sa contina acest referat, intrucat trebuie sa mi-l fac singura (no comment). In speranta ca m-ati inteles, si ca nu veti privi doar aspectul financiar ar problemei, multumesc anticipat. Va urez o zi buna ! Cu stima...
" Avand in vedere faptul ca dl/d-na, incadrata pe postul de subinginer IA____ a absolvit studii superioare cu licenta, promotia___, conform adeverintei nr. ___/___emisa de catre ______, obtinand specializarea de________
Tinand cont de faptul ca studiile absolvite sunt in specialitatea activitatii desfasurate de catre dl/d-na______, conform atributiilor enumerate in fisa postului/sunt utile pentru desfasurarea activitatii desfasurate de catre dl/d-na ______ in cadrul institutiei,
Vazand prevederile legii 330/2009, Anexa I art. 8,
Propun organizarea examenului de promovare conform studiilor absolvite pentru d-na/dl._________, postul ocupat urmand a se transforma in _______gradul imediat superior celui de debutant."

Multumesc mult pentru indicatii !:D Intr-o forma foarte asemanatoare l-am conceput si eu, pentru ca timpul de predare se apropia. Oricum multumesc foarte mult !!! Va doresc o seara placuta ! Cu stima...=D>
Buna ziua/seara..cam in aceeasi oala ma aflu si eu..dar problema e ..cu cat% creste acest salariu..numai ca eu trec de pe studii medii pe superioare, de la referent III, la Inspector (referent) de specialitate. Daca in anii trecuti..cresterea era de 20%...cica acu imi zice ca e de doar 5%...care e art. care precizeaza asta?
Atunci la ce sa mai faci studii superioare?..sa zici ca ai o diploma (de stat)? In speranta ca mea veti ajuta si pe mine, va multumesc anticipat.
Cresterea cu maxim 5% a salariului este prevazuta doar pentru fp - legea 330/2009, Anexa III art. 16(1). Pentru personalul contractual, tot ce prevede art. 8 din Anexa I la aceeasi lege este doar ca promovarea in cazul dobandirii unei diplome de studii de nivel superior se face in gradul imediat superior celui de debutant...salariul poate sa nu creasca deloc, sau chiar sa scada:( (nu se face precizarea, ca la fp, ca daca salariul nou ar fi mai mic decat anteriorul, se pastreaza cel mai mare).

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)
Promovari 2010 conf. l330/2009 bialex bialex Buna ziua! V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema. Conform L330/2009, anexa I, art.8, alin.8: \"Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)