Prin Legea nr.169/2010 valoarea-prag in vederea introducerii cererii de deschidere a procedurii insolventei a fost stabilita la suma de 45.000 lei.
S-ar putea sustine - si cu ce argumente - ca o cerere introdusa anterior intrarii in vigoare a Legii 169/2010 pentru o creanta care indeplinea conditia valorii-prag de la data introducerii ei, dar al carei prim termen de judecata se situeaza dupa data intrarii in vigoare a legii de modificare, ar trebui respinsa pe temeiul faptului ca creanta este sub nivelul-prag stabilit prin noua lege?
Ca s-ar putea sustine, stiu. :) Cate nu se pot sustine in fata unei justitii libere? ;)
Ma intereseaza ce sanse de castig ar exista, in opinia domniilor voastre. Eventual, daca exista vreun precedent.
Buna seara .
In mod normal , data care produce efecte juridice, este data introducerii cererii de chemare in judeca,asa cum este si la perceperea dobanzilor. Deci ar trebui sa fie valabil pragul de 30.000 de lei.
Marius Bote .
Tot despre insolventa
Olga67
Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Insolventa
carmen-maria
Buna seara tuturor,
Sunt interesata in privinta insolventei.
Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)