avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna seara tuturor,
Sunt interesata in privinta insolventei.
Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc aceasta franciza,30.000 ron (restanta) si ma ameninta cu insolventa(ce ar insemna acest lucru). Mai exact o solutie.
Cel mai recent răspuns: Bostina Elena , Avocat 18:05, 24 Noiembrie 2011
Buna seara .
Puteti sa incercati o reziliere conventionala a contractului,pe cale amiabila,datorita incapacitatii de plata,a imposibilitatii executarii contractului..Daca nu reusiti asa,sa stiti ca acel creditor nu poate cere insolventa,deoarece nu are creanta minima de 45.000 lei,prevazuta de Legea nr.85 /2006 a insolventei.
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
dar in final daca ar proceda la punerea in insolventa a firmei ce urmari, ce proceduri ar fi etc.
Buna seara .
Daca se admite procedura insolventei,se aplica prevederile din acesta lege,cu pasii corespunzatori.
Marius Bote .
Puteti solicita dvs intrarea firmei in insolventa si numirea unui anumit lichidator. Prin intrarea in insolventa se stopeaza curgerea penalitatilor, majorarilor si oricaror accesorii ale creantelor . Insolventa poate insemna reorganizare sau faliment.
In caz de reorganizare dvs veti achita creantele in mod esalonat pe timp de maxim 4 ani si jumatate, pe baza unui plan de reorganizare.
In caz de faliment se vand toate bunurile firmei iar din banii incasati se achita creantele.

Exista de asemenea posibilitatea ca procedura sa se inchida fara plata creantelor in cazul in care nu aveti bunuri si nici nu se dispune plata datoriilor din patrimoniul personal.
Daca doriti amanunate ma puteti contacta.

av, lichidator Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pt a intra in insolventa sau faliment justme8 justme8 buna ziua, in cazul unui srl cu datorii atat la stat cat si la furnizori, se poate intra in insolventa sau faliment? ...si care ar fi conditiile? firma are la ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa ngyanamaria ngyanamaria am si eu niste intrebari despre intrarea in insolventa. sunt srl, platitor de tva. intrebarea mea este daca imi declar starea de insolventa, mai platesc tva la ... (vezi toată discuția)