buna ziua,
in cazul unui srl cu datorii atat la stat cat si la furnizori, se poate intra in insolventa sau faliment? ...si care ar fi conditiile? firma are la randul ei de recuperat bani de la clienti rau platnici.
Societatea poate solicita instantei deschiderea procedurii de insolventa in conditiile in care inregistreaza plati restante atat la stat cat si la furnizori mai vechi de 30 de zile.
Puteti solicita intarea in insolventa chiar daca aveti bani de recuperat de la clienti rauplatnici. Insolventa inseamna lipsa lichiditatilor pentru plata datoriilor exigibile.
Aveti nevoie de o serie de acte anexate cererii de insolventa, luati legatura cu un avocat sau chiar cu un lichidator daca cunoasteti unul. Prin cererea de deschidere a procedurii insolventei puteti solicita numirea unui anumit lichidator. Lichidatorul se va ocupa de incasarea creantelor, de valorificarea bunurilor din averea firmei iar in limita sumelor de bani incasate va platii datoriile firmei.
Prin cererea de deschidere a procedurii insolventei trebuie sa specificati si procedura care doriti sa se aplice :
generala - daca doriti reorganizarea soc
simplificata - daca doriti ca soc sa intre direct in faliment
Insolventa
carmen-maria
Buna seara tuturor,
Sunt interesata in privinta insolventei.
Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc
jenicaprod
Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)