avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... datorii la fisc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

datorii la fisc

Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ne avand posibilitati financiare mari) ajungand sa nu pot plati acel nemernic TVA la emiterea facturilor, nu la incasarea lor.De aici au inceput problemele cu administratia fiscala, controale si amenintari din partea inspectorilor fiscali ca daca nu platesc o sa ma execute silit, o sa-mi puna sechestru pe bunurile societatii s.a.m.d. Intre timp am incercat sa deschid un magazin pt. a putea face rost de bani si sa duc zilnic TOATE INCASARILE la ei. Am urmat sfatul lor, dar la un moment dat nu am mai avut nici marfa si nici bani sa mai cumpar, blocandu-ma de aceasta data definitiv. Pe zi ce timpul trece, curg
majorari, penalitati care sunt foarte mari dublandu-mi suma. Am incercat sa "negociez" cu ei, dar fara rezultat. Amenintarile curg spunandu-ni ca-mi vor scoate casa la vanzare pt, a recupera datoriile, dar eu nu am garantat nicaieri cu casa. Este posibil asa ceva? Nu se pot reesalona aceste datorii care in mare parte se datoreaza proastei legislatii, dar sa nu se recalculeze majorarile si penalitatile, deoarece in acest fel voi plati pana ce voi parasi aceasta lume?
Daca nu ma vor lasa sa lucrez in continuare si sa platesc esalonat, de unde le voi plati datoriile? Daca TVA-ul se platea la incasarea facturii si nu la emiterea ei nu ajungeam in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:11, 10 Iunie 2011
Va sfatuiesca sa solicitati intrarea firmei in insolventa. De la data intrarii in insolventa se stopeaza curgerea oricaror penalitati, majorari de intarziere pentru datoriile anterioare datei intrarii in insolventa.
Puteti solicita intrarea in insolventa in procedura generala care inseamna o reorganizare a societatii, reorganizare ce se poate derula pe o perioada de 3 ani- 4ani jumate, timp in care dvs va desfasurati activitatea conform unui plan de reorganizare ce contine programul de plata al creantelor. Daca planul de reorganizare nu este respectat deci nu va platiti datoriile conform planului, orice creditor poate solicita intrarea dvs in falimet.

De asemenea puteti solicita dvs prin cererea introductiva intrarea direct in faliment.

Daca doriti mai multe amanunte ma puteti contacta la nr. 0720 049 071- avocat si lichidator Bostina Elena.
consulta un avocat si iti spune ce ai de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa carmen-maria carmen-maria Buna seara tuturor, Sunt interesata in privinta insolventei. Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma cu datorii la buget SVD SVD Buna ziua. In acord cu celalalt asociat, se vor incepe procedurile de lichidare. Firma are tva de plata, niste restante la bugetele de asigurari (colaborari + ... (vezi toată discuția)
Cum este cu reorganizarea unei societati? ioanavasian ioanavasian Nu reusesc sa inteleg aceasta procedura. Au scazut considerabil vanzarile, chiria nu am platit-o de 3 luni.Vin amenintari de la proprietarii spatiului cu ... (vezi toată discuția)