avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum este cu reorganizarea unei societati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum este cu reorganizarea unei societati?

Nu reusesc sa inteleg aceasta procedura.
Au scazut considerabil vanzarile, chiria nu am platit-o de 3 luni.Vin amenintari de la proprietarii spatiului cu penalizari ce pot depasi valoarea chiriilor neachitate.Au si ei partea lor de vina pentru situatia in care ne aflam...Desi aveam contract de inchiriere care expira anul acesta, anul trecut ne-au mutat din parterul complexului la etajul 2 al acestuia,si, practic ne-au stricat tot rostul. La acest etaj nu mai urca nici macar 1/4 din clientii care erau in parter.Aveau voie sa faca acest lucru?Ne-au "dus cu zaharelul" ca nu ne muta vreo 2 luni,apoi, cu 10 zile inainte de mutare ne-au trimis si noua o propunere de relocare,pe care, vrem-nu-vrem a trebuit sa o acceptam.Era ceva de genul "nu-ti convine, ia-ti jucariile si pleaca".Avem o linie de credit garantata cu un apartament(al parintilor), la care ne chinuim sa achitam dobanda la zi, sa nu intarziem.Am intrat in CIP cu mai multe bilete la ordin, furnizorii isi vor banii...Nu mai stim ce sa facem.Atata timp cat este creditul la banca, nu putem renunta.Suntem disperati! Va rugam sa ne ajutati cu un sfat! Care sunt solutiile?Sau exista solutii?
Multumim ca existati!:stunned:
Cel mai recent răspuns: ellinia , utilizator 10:36, 12 Martie 2012
Solutii sunt, precum cea cu reorganizarea societatii. Daca nu mai faceti fata, cautati o Casa de Insolventa, preferabil din recomandari de la pers juridice aflate in reorganizare. Ca sa stiti cu cine aveti de-a face. Va duceti impreuna in instanta si cereti reorganizarea. Pana nu va cere vreun furnizor intrarea in insolventa. Sunt mai multe hartii care trebuie facute, vi le va spune cel care se va ocupa de procedura. Vestea buna este ca, din momentul intrarii in reorganizarea - poate dura si cinci zile din momentul in care solicitati in instanta si pana se da hotararea - se opreste orice executare silita, se stopeaza orice dobanda si penalitate la eventuale datorii la stat. Va continuati activitatea ca si pana acum, pe baza unui plan de reorganizare. Ideea este ca planul trebuie sa fie viabil, trebuie sa cautati solutii sa va puteti desfasura activitatea in continuare ca sa puteti plati ratele planului. Principalul dezanvataj este ca nu puteti participa la licitatii pentru achizitii publice, nu puteti lucra pe fonduri europene. In rest este ca o gura de oxigen cand toata lumea te preseaza sa platesti datorii si penalizari peste penalizari.
Cel mai important lucru este insa alegerea Casei de Insolventa. Mare atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc jenicaprod jenicaprod Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen-maria carmen-maria Buna seara tuturor, Sunt interesata in privinta insolventei. Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)