Buna ziua. In acord cu celalalt asociat, se vor incepe procedurile de lichidare. Firma are tva de plata, niste restante la bugetele de asigurari (colaborari + angajati), datorii la furnizori, sume de incasat de la clienti, un autoturism in leasing la care mai sunt rate de platit, aparatura electronica nesemnificativa, stoc de marfa la valoarea de productie, mic. Firma se afla pe pierdere de aprox. 10 ani. Cit timp dureaza aceasta operatiune, trebuie platite toate datoriile restante integral si-abia dupa aceea se poate lichida ? Activul net nu valoreaza o suma echivalenta cu restantele. Care ar fi pasii de urmat ? Va multumesc.
Procedura insolventei incepe printr-o cerere adresata Tribunalului in a carui raza teritoriala se afla sediul firmei. Cererea va fi insotita de unele documente ( prevazute de art. 28 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei). Prin cerere puteti solicita numirea unui anumit lichidator, daca cunoasteti unul si apreciati ca va poate reprezenta f bine interesele in procedura.
Dupa deschiderea procedurii lichidatorul are printre principalele atributii: intocmirea tabelului creditorilor, recuperarea creantelor, valorificarea bunurilor si distribuirea sumelor rezultate catre creditorii societatii in ordinea de prioritate prevazuta de lege.
Daca administratorul si asociatii au lucrat cinstit , procedura se poate inchide fara a se plati toate datoriile societatii. In cazul in care se constata savarsirea unor acte de natura celor prevazute la art. 138 din Legea insolventei, se poate formula cerere de atragere a raspunderii patrimoniale a persoanelor vinovate.
De aceea este f important sa va alegeti dvs un lichidator . Procedura poate dura 1-2 ani.
In linii mari aceasta este procedura, daca va mai pot ajuta cu ceva ma puteti contacta.
Datorii la fisc
jenicaprod
Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)