avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare firma cu datorii la buget
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare firma cu datorii la buget

Buna ziua. In acord cu celalalt asociat, se vor incepe procedurile de lichidare. Firma are tva de plata, niste restante la bugetele de asigurari (colaborari + angajati), datorii la furnizori, sume de incasat de la clienti, un autoturism in leasing la care mai sunt rate de platit, aparatura electronica nesemnificativa, stoc de marfa la valoarea de productie, mic. Firma se afla pe pierdere de aprox. 10 ani. Cit timp dureaza aceasta operatiune, trebuie platite toate datoriile restante integral si-abia dupa aceea se poate lichida ? Activul net nu valoreaza o suma echivalenta cu restantele. Care ar fi pasii de urmat ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SVD , utilizator 15:45, 30 Octombrie 2010
Buna ziua,

Procedura insolventei incepe printr-o cerere adresata Tribunalului in a carui raza teritoriala se afla sediul firmei. Cererea va fi insotita de unele documente ( prevazute de art. 28 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei). Prin cerere puteti solicita numirea unui anumit lichidator, daca cunoasteti unul si apreciati ca va poate reprezenta f bine interesele in procedura.
Dupa deschiderea procedurii lichidatorul are printre principalele atributii: intocmirea tabelului creditorilor, recuperarea creantelor, valorificarea bunurilor si distribuirea sumelor rezultate catre creditorii societatii in ordinea de prioritate prevazuta de lege.
Daca administratorul si asociatii au lucrat cinstit , procedura se poate inchide fara a se plati toate datoriile societatii. In cazul in care se constata savarsirea unor acte de natura celor prevazute la art. 138 din Legea insolventei, se poate formula cerere de atragere a raspunderii patrimoniale a persoanelor vinovate.
De aceea este f important sa va alegeti dvs un lichidator . Procedura poate dura 1-2 ani.

In linii mari aceasta este procedura, daca va mai pot ajuta cu ceva ma puteti contacta.

av Bostina Elena
0720 049 071
Multumesc frumos pentru raspuns si coordonatele de contact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la fisc jenicaprod jenicaprod Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator dupa decesul asociatului unic Tyna_ Tyna_ Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si ... (vezi toată discuția)