avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obligatii administrator dupa decesul asociatului unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obligatii administrator dupa decesul asociatului unic

Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si la furnizori. Aceste datorii sunt preluate de administrator? Cum se procedeaza in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 21:58, 3 Noiembrie 2010
Daca in actul constitutiv exista clauza de continuare a activitatii societatii cu mostenitorii asociatului decedat, si daca mostenitorii vor sa continue activitatea, se vor efectua demersurile la Registrul Comertului pentru inregistrarea noilor asociati (mostenitorii) .

In situatia in care nu exista o asemenea clauza, puteti solicita dizolvarea si lichidarea societatii. Cerere se adreseaza Tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul firma.

Instanta va numi un lichidator, dar aveti posibilitatea sa solicitati dvs numirea unui anumit lichidator daca cunoasteti vre-unul.

Lichidatorul va valorifica bunurile societatii, va incasa creantele si daca raman creditori neachitati se poate formula cerere in atragerea raspunderii patrimoniale a persoanelor vinovate de aparitia starii de insolventa. Cererea va fi admisa numai daca se dovedeste ca acele persoane se fac vinovate de faptele prevazute la art. 138 din Legea insolventei.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma cu datorii la buget SVD SVD Buna ziua. In acord cu celalalt asociat, se vor incepe procedurile de lichidare. Firma are tva de plata, niste restante la bugetele de asigurari (colaborari + ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator srl in dizolvare allynna_m allynna_m Buna, Sunt asociat unic si administrator al unui SRL infiintat in urma cu 3 ani. Societatea nu a avut activitate, ONRC a cerut dizolvarea si lichidarea ei pe ... (vezi toată discuția)
Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)